První turnaj sezóny Grand Prix C U15 jsme začali úspěšně - 1x stříbro, 2x bronz

21.09.2014 09:40

Před rokem na prvním turnaji sezóny patnáctek jsme se ve dvouhrách nedostali přes první kolo. Letos tomu bylo jinak. Většina ašských badmintonistů ve dvouhře, čtyřhře i mixu v prvních kolech zvítězila. Včetně nováčků. 

Štěpána Tichého, Andreu Nacičovou a Terezu Mátlovou doprovázeli v sobotu 20.9. na první turnaj sezóny patnáctiletých také hráči patřící ještě do kategorie třináctiletých. Pavel Kokoř, Jan Mátl, Dominik Flachs, Jitka Suchá a Martina Kejřová. 

Až na výjimky všichni předvedli výkony, které odpovídají jejich tréninkovému nasazení a umění. 

Nejlépe si vedl Štěpán Tichý. Přes těžký los měl ve dvouhře blízko k celkovému vítězství. Postupně porazil žebříčkově nebo ještě nedávno výkonnostně lepší hráče. Nejprve bílohorského Jana Horu 2:0 a v semifinále nasazeného hráče č.1 dobřanského Martina Lindu 2:1. Až ve finále ho porazil nejdecký Ondra Šilhan. Stejný hráč zastavil v semifinále Pavla Kokoře. Pavel po skreči Martina Lindy získal třetí místo.

Štěpán Tichý si vybojoval přímý postup na celorepublikové Grand Prix A do Hustopečí u Brna, které se bude hrát v sobotu 4.10. Třináctiletý Pavel Kokoř je 1. náhradníkem na tuto nejvyšší akci patnáctiletých. 

Už tradičně získalli Štěpán s Pavlem třetí místo ve čtyřhře a potvrdili tak úspěšnou sobotu ašského badmintonu v Plzni. Výsledky všech ašských hráčů budou zveřejněny po dodání výsledkové listiny pořadatelem.

 

FOTOGALERIE

 VÝSLEDKOVÁ LISTINA