Z patnáctek vezeme dva bronzy díky Štěpánovi Tichému. Také ostatní hráči nezklamali.

24.11.2014 14:27

TJ Slovan Karlovy Vary hostil regionální hráče do 15 let v kvalifikačním turnaji Grand Prix C U15. V nabitém listopadovém kalendáři se bojů o republikové GP  kategorie A zúčastnila také šestice ašských hráčů. 

Už jsme si zvykli, že pravidelně v této kategorii vozí cenné kovy Štěpán Tichý a Pavel Kokoř. Druhý jmenovaný turnaj vynechal kvůli zranění kolene, a tak se naše největší naděje upínaly ke Štěpánovi. 

Ten splnil očekávání a vybojoval bronz ve dvouhře a další 3. místo získal v mixu společně s plzeňskou Martinou Šmídovou. Našim hráčům se s Martinou Šmídovou neobvykle daří. Pavel Kokoř s ní vyhrál 1.GP CU13, Dominik Flachs s Martinou vyhrál 2.GP CU13 a Štěpán přidal bronz z U15. Podle mého názoru to nedoceněné plzeňské hráčce s ašskými chlapci "ladí" :-)

Spokojený jsem na turnaji byl také s výkony ostatních ašských hráčů, byť nezískali medaile. Tereza Mátlová poctivým přístupem v tréninku pomalu smazává výkonnostní rozdíl mezi ní a nejlepší západočeskou čtyřkou. V oblastním žebříčku jí patří ve dvouhře 5. místo a to  také vybojovala v K.Varech. 

Stejné umístění (dělené 5.-8.místo) dosáhla ve dvouhře také Jitka Suchá. U ní je dosažená příčka o to cenější, neboť věkem patří stále mezi třináctileté. Pokud bychom se na dívčí dvouhru podívali optikou data narození, pak by Jitce patřilo 2. místo. To ale neznamená, že není nutné změnit držení rakety...:-)

Něco podobného platí i pro Dominika Flachse. Jeho dělená 9.příčka je jeho nejlepším umístěním v kategorii U15. Nicméně i on stále ještě patří do kategorie třináctiletých, kde před nim v tomto ohledu skončili pouze dva hráči. 

Andrea Nacičová odehrála svůj standard a umístila se na děleném 9. místě. Až se přestane kochat letícím míčkem :-) a využije svoje rychlé nohy, budou výsledky ještě lepší.

Martina Kejřová je ročník 2003. Na turnajích U15 získává hlavně zkušenosti a turnajů si užívá. Pomalu už by z ní ale mohl spadnout ostych a je na čase opřít se do nějakého turnaje mezi třináctiletými. 

V letošním roce nás v soutěžích GP čeká pouze republikové Grand Prix A U13 v Českém Krumlově a Grand Prix C U17 v Plzni. Potom ode mě dostanou nekteří hodně vytížení hráči povinné týdenní tréninkové volno. Někteří trénují i čtyřirkát týdně a k tomu startují na víkendových akcích. Je potřeba vydatně zregenerovat a načerpat nové síly do nového roku.

Hned na první turnaj Grand Prix C U13 v roce 2015 přivedeme 5-7 nových hráčů, kteří se zapojí do GP série. A na to se moc těším! :-)

Vítězslav Kokoř

 

Umístění ašských hráčů na turnaji GP C U15 v Karlových Varech 22.11.2014

Jméno Dvouhra  Čtyřhra Mix
Štěpán Tichý 3. 5.-8. 3.-4.
Dominik Flachs 9.-16. 5.-8. 17.-32.
Tereza Mátlová 5.-8. 5.-8. 9.-16.
Andrea Nacičová 9.-16. 5.-8. 17.-32.
Jitka Suchá 5.-8. 9.-16. 17.-32.
Martina Kejřová 17.-24. 9.-16. 9.-16.

FOTOGALERIE

VÝSLEDKOVÁ LISTINA