Z Oblastního přeboru U13 vezeme bronz

30.03.2014 09:28

Vyvrcholení soutěží Grand Prix vždy patří soubojům v oblastním přeboru. V sobotu 29.3. hostily téměř 60 badmintonistů do 13 let Karlovy Vary. 

Karlovarský pořadatelský tým patří mezi organizační špičku regionu. V příjemném a přátelském prostředí se cítí fajn hráči, trenéři i doprovod.

Oblastního přeboru se zúčastnil také sedmičlenný tým našeho oddílu. Pavel Kokoř, Štěpán Tichý, Jan Mátl, Dominik Flachs, Adam Chomát, Jitka Suchá, Martina Kejřová. Pavel Kokoř odehrál ještě mix s Denisou Duškovou z TJ Bílá Hora Plzeň.

V poslední soutěži této sezóny třináctiletých jsme opět posbírali velkou porci bodů. Vzhledem ke skutečnosti, že pro nejlmladší ašské badmintonisty je to první sezóna v Grand prix soutěžích kde ještě nemají výhodu pravidleného nasazování a mohou tak již v prvních kolech dostat těžké soupeře, jsou jejich dosažené výsledky velkým příslibem do budoucna. Navíc v příští sezóně bude zejména chlapecká část třináctiletých patřit k nejlepším v západočeském regionu. Pavel Kokoř, Jan Mátl a Dominik Flachs by měli patřit do první desítky oblastního žebříčku. 

Ve dvouhrách jsme se v Karlových Varech dostali max. do třetího kola. Stejně tak v mixu. Medaili se pro ašský oddíl podařilo vybojovat ve čtyřhře chlapců. Pavel Kokoř se Štěpánem Tichým prohráli až s pozdějšími finalisty a získali tak historicky první bronzovou medaili v oblastním přeboru. 

Výsledkovou listinu oblastního přeboru zveřejním po doručení pořadatelem. 

Na závěr sezóny trenérské zhodnocení jednotlivých hráčů.

 

Pavel Kokoř (2002) - těžko se hodnotí syn. Má přirozený pohybový talent a v kategorii U13 bude od příští sezóny patřit mezi první tři hráče západočeského regionu. Je zařazen do zálohy Regionálního sportovního centra v Plzni. Musí vylepšit techniku úderů, správné bekhendové držení rakety a hru na síti. A pomohlo by uvolnění emocí na hřišti, ať pozitivních nebo negativních. 

 

Štěpán Tichý (2001) - velmi pracovitý a ctižádostivý kluk. Má smůlu, že příští rok už nebude v kategorii U13. Ale on bude velice kvalitní hráč také v kategorii U15. Měl by patřit do první šestky západočeské oblasti. Je zařazen do zálohy Regionálního sportovního centra v Plzni. Musí vylepšit techniku úderů, především útočnou. Občas by pomohlo, aby na sebe nebyl tak přísný a neočekával od sebe nemožné. Badminton je především sportovní zábava a až poté soutěž.

 

Jan Mátl (2003) - přirozený pohybový talent. Má před sebou ještě dvě sezóny v kategorii U13. Hráč, který bude petřit do první pětky západočeského žebříčku. Je na něj spolehnutí, je pracovitý a snaživý. Je zvyklý analyzovat a vyhodnocovat situace po svém. Každý trenér by chtěl mít v týmu podobný typ hráče. Je ochoten pomoct i slabším hráčům. Bohužel hrál tenis příliš dlouho a badmintonové údery jsou ovlivněny tenisovými návyky. Zpomaluje to jeho hru a proto se většinou proti lepším hráčům brání.

 

Dominik Flachs (2002) - atletický typ hráče, který stále zlepšuje své údery. Bude patřit k hráčům první destíky regionu. Jeho výkony jsou ale nevyrovnané. Vyplývá to ze špatných návyků. Často hraje na efekt na úkor kvality a účinnosti. Přitom je velmi pracovitý a vnímavý. Zatím na hřišti nevyužije to, co se naučil v tréninku. Zpočátku považoval badminton za smečovanou, ale tento neduh již odstranil. Bude potřeba vylepšit hru na síti.

 

Adam Chomát (2002) - hráč, který patří k nejlepším v tréninkové docházce. Střídá slušné výsledky se špatnými. Úderově na tom není špatně, kromě hry na síti, to je velká slabina. Až vylepší pohyb po kurtu, může prohánět i hráče s lepšími výsledky. Chybí mu sebevědomí. Pár dobrých výsledků a výkonů by tomu mohlo pomoct. Ale především by měl vnímat badminton jako formu zábavy. A občas se třeba usmát.:-)

 

Jitka Suchá (2002) - hráčka s výborným zápěstím. Velká bojovnice. Badmintonem se baví a má ho ráda. Snaživá a ctižádostivá. Díky tomu je schopná porazit i lepší hráčky. Může bojovat o první desítku oblastního žebříčku. Potenciál má ale vyšší. Limituje jí pohyb po kurtu a špatné držení rakety. Když to radikálně zlepší, může z ní být špičková hráčka. 

 

Martina Kejřová (2003) - badminton začala hrát později, takže na hodnocení je brzy. Důležité je, že se badmintonem baví. V Grand Prix zatím sbírá zkušenosti. Velmi disciplinovaná a kamarádská. 

 

FOTOGALERIE

VÝSLEDKOVÁ LISTINA