Z kvalifikačního turnaje Grand Prix C U13 v Dobřanech vezeme 2x zlato, 1x stříbro a 2x bronz

16.11.2014 09:40

Rodiče mladých ašských badmintonistů to nemají vůbec jednoduché. Téměř každý víkend musí brzy ráno vstávat a vypravit své ratolesti na turnaj. Odměnou jim jsou ale skvělé výsledky a úspěchy jejich dětí, které začínají získávat pravidelně. Ale popořádku.

V sobotu 15.11. se vydala výprava šesti ašských badmintonistů na kvalifikační turnaj Grand Prix C U13 v Dobřanech s odhodláním, kvalifikovat se na celostátní Grand Prix A do Českého Krumlova. 

V dobřanské hale byly k vidění napínavé souboje a kvalitní badminton o což se zasloužili také naši hráči. 

Nejúspěšnějším ašským badmintonistou se na turnaji stal Dominik Flachs. Vyhrál chlapeckou čtyřhru, smíšenou čytřhru a získal druhé místo ve dvouhře, kde po dramatickém souboji prohrál až ve finále s nejdeckým Pavlem Bršťákem. Účast na "republice" v Krumlově si tak vybojoval ve všech disciplínách. 

Do Krumlova s ním pojede také Jan Mátl, který s Dominikem v Dobřanech získal 1. místo ve čtyřhře. Medailovou sbírku doplnil o bronz z dvouhry, kde v souboji o 3. místo porazil Láďu Leštáka z K.Varů. Třetí bronz vybojoval ve smíšené čtyřhře s plzeňskou Denisou Duškovou. 

Na Grand Prix A v Českém Krumlově tak z Aše budou startovat Pavel Kokoř, který kvalifikaci díky žebříčkovému postavení hrát nemusel, Dominik Flachs a Jan Mátl. 

Poslední ašskou medaili v Dobřanech vybojoval Jan Kozák, který společně s karlovarským Leštákem získali bronz z chlapecké čtyřhry. Honzík Kozák si také připsal svůj první postup do druhého kola Grand Prix. 

Pěkné umístění získala také Jitka Suchá. Za čtvrté místo získá velký počet bodů do žebříčku. Kdyby nevyrobila tolik nevynucených chyb, mohlo být její umístění ještě lepší. 

Devítiletá Natálka Raithelová každým turnajem dokazuje, že bude patřit k nejlepším dívkám v západočeském kraji. 

Martkéta Flachsová v sobě badmintonový potenciál určitě má. Každý zvládá psychický tlak turnajů Grand Prix jinak a k Markétě v tomto směru musíme přistupovat citlivěji. Badmintonem je potřeba se v tomto věku především bavit, nikoliv stresovat. Výsledky jsou až na druhém místě. 

Umístění ašských hráčů na 3.GP C U13 v Dobřanech

Jméno dvouhra čtyřhra mix
Dominik Flachs 2. 1. 1.
Jan Mátl 3. 1. 3.
Jan Kozák  9.-12. 3. 9.-16.
Jitka Suchá 4. nehrála 9.-16.
Natálie Raithelová 9.-12. 9. 9.-12.
Markéta Flachsová 13.-16. 9. 17.-24.

FOTOGALERIE