Z chodovského turnaje veze mládež Badmintonu VK Aš historicky první zlato a stříbro!

21.01.2013 13:11

Neděle 20.ledna patřila v Chodově badmintonové mládeži. Na turnaj se sjela družstva z Chodova, Plzně, Karlových Varů, Radotína, Nejdeku a také z Aše.

Naše město reprezentovalo 7 hráčů Badmintonu VK Aš. Terezka Mátlová na svém prvním turnaji skončila v kategorii do 13 let čtvrtá. Terezka Židovová to měla v kategorii do 15 let těžké a umístila se také na čtvrtém místě. Podobně na tom byl Robert Ševčík v kategorii do 15 let. Na svém prvním turnaji skončil čtvrtý.

Velkou smůlu měl Štěpán Tichý v kategorii do 13 let, kdy si ve skvěle rozehraném čtvrtfinále poranil koleno a musel odstoupit. Ve stejné kategorii Pepíno Bendík vyhrál všechny zápasy ve skupině, vyhrál čtvrtfinále, výtečně si vedl také v semifinále, kde měl 4 mečboly...ty ale neproměnil!!! Nakonec prohrál souboj o třetí místo a skončil čtvrtý.

 

Nejlépe si oddíl Badminton VK Aš vedl v kategorii do 11 let. Honzík Mátl vyhrál skupinu, zvítězil ve čtvrtfinále i v semifinále. Ve finále prohrál v ašském derby s Pavlíkem Kokořem, který se do finále probojoval z druhé skupiny. Z Chodova si tak díky Pavlíkovi Kokořovi vezeme první zlatou medaili v historii ašského badmintonu! Výtečný Honzík Mátl přidává ještě medaili stříbrnou.

V sobotu 26, ledna pořádáme přebor Ašska mládeže a pozvali jsme na něj také soupeře z Karlovarska. Přijďte podpořit ašskou badmintonovou mládež!