První badmintonová Grand Prix C U15 v Aši + TV reportáž

25.11.2013 16:27

Předposlední listopadovou sobotu 23.11. připadlo pořadatelství Grand Prix C U15 poprvé ašskému oddílu. Hlavním rozhodčím turnaje byl Mgr.Ivo Černý z Karlových Varů, který společně s Liborem Tichým vytvořili skvělou organizační dvojici. Kvalifikační turnaj tak proběhl hladce, bez organizačních problémů.

Skupinu ašských mladých badmintonistů ve věkové kategorii do 15 let (Josef Bendík, Daniel Kubánek, Robert Ševčík, Tereza Mátlová, Tereza Židovová) doplnili ještě tři domácí badmintonisté z třináctileté věkové kategorie. (Štěpán Tichý, Pavel Kokoř, Jan Mátl)

Všem ašským badmintonistům připadli v prvním kole dvouher nasazení soupeři. S těmi si poradili pouze Štěpán Tichý s Pavlem Kokořem. Ostatním zůstali souboje o celkové umístění. Také ve druhém kole Grand Prix si ašští badmintonisté připsali přijatelnou porci bodů a doufejme, že se postupně díky žebříčkovému postavení vyhnou v prvních kolech nasazeným soupeřům.

Blízko k postupu do 2. kola měl Robert Ševčík, který v předkole porazil Honzíka Mátla. Na plzeňského Pavla Pohanku si věřil. První set vyhrál, druhý prohrál a ve třetím odpadl fyzicky. Nechal se soupeřem utavit. K badmintonové hře patří také taktická vyspělost a naši badmintonisté se budou muset z podobných zápasů poučit. 

Dobře si vedl Štěpán Tichý s Pavlem Kokořem. Štěpán se dostal do 3.kola, kde skončil na raketě pozdějšího vítěze Jana Viktory ze Sokolu Doubravka. Pavel Kokoř skončil se stejným soupeřem o kolo dříve. Přesto se oba ve vyšší věkové kategorii umístili nejlépe z domácích. Štěpán na čtrtém místě, Pavel na místě pátém. Škoda, že poměrně hodně kazili ve čtyřhře, kde se svými chybami připravili o medailové umístění. 

Nejúspěšnější výpravou se v Aši stali badmintonisté z Nejdku. V této věkové skupině mají skvělé hráče, kterým bude patřit budoucnost. Odvezli si celkem 7 medailí! Tři zlaté, jednu stříbrnou a tři bronzové. 

Pořadí ašských hráčů:

Jméno Umístění dvouhra Umístění čtyřhra Umístění mix
Štěpán Tichý 4. 5.-8. 9.-15.
Pavel Kokoř 5.-8. 5.-8. nehrál
Robert Ševčík 9.-12. 5.-8. nehrál
Daniel Kubánek 13.-16. 5.-8. 9.-15.
Josef Bendík 17. 5.-8. 9.-15.
Jan Mátl 18. 5.-8. nehrál
Tereza Mátlová 9.-12. 5.-7. 9.-15.
Tereza Židovová 13.-15. 5.-7. 9.-15.
       

 

 Výsledková listina ke stažení