Víkendové výsledky z Hustopeče a Radonic

06.10.2014 18:42

V dalekých Hustopečích u Brna se v sobotu 4.10. konala letošní 1.GP A U15. Jako finalista plzeňského kvalifikačního turnaje si právo startu na Moravě vybojoval ašský Štěpán Tichý ve dvouhře. Již samotný postup mezi českou elitu badmintonu patnáctiletých byl velkým úspěchem. 

Štěpán se poprvé seznámil s atmosférou áčkového turnaje a odehrál na turnaji dvě dvouhry. Obě sice prohrál a skončil na 25.-32. místě. Nicméně je poprvé mezi třiceti nejlepšími badmintonisty ČR v kategorii patnáctiletých. Vloni touto dobou nepatřil ani do první dvoustovky. 

VÝSLEDKOVÁ LISTINA GP A U15

 

V neděli odjelo trio mladých nadějných badmintonistů do pražských Radonic. Natálka Raithelová, Honzík Kozák a Markéta Flachsová se ocitli na startu série devíti turnajů pod názvem RSL JUNIOR CUP. Turnaje se zúčastnila téměř stovka mladých badmintonistů z celé ČR.  Zatím platí pravidlo, kam Ašáci zavítají poprvé, tam zanechají pozitivní stopu. Turnaj se hraje švýcarským systémem na šest zápasů. Společně dívky i chlapci. 

Nejlépe si vedla Natálka Raithelová. O pouhý jeden míček (!) skončila na čtrtém místě z celkového počtu 22 startujících. Honzík Kozák byl 32. z 52 účastníků a Markéta Flachsová 18.z 22 účastníků. Na úvod slušný rozjezd. Po devíti kolech by to mohlo cinknout nějakou medailí!

V každém případě si všichni ašští hráči i s rodičovským doprovodem první říjnový víkend užili, což ostatně dokládá i 

FOTOGALERIE

VÝSLEDKOVÁ LISTINA