Velkolepé představení mladších žáků na turnajích v Praze, K.Varech a Plzni

19.09.2020 08:32
Hned několik okázalých úspěchů předvedli naši mladší žáci na turnajích. 
 
 Marek Kašša - získal zatím svůj největší sportovní úspěch v Praze na celostátním turnaji GPA U13. Ve čtyřhře s H.Veselíkem (Nejdek) vybojoval historickou bronzovou medaili. Svoji formu potvrdil vzápětí na turnaji v Plzni, kde startoval ve vyšší věkové kategorii U15. Mezi staršími získal bronz ve dvouhře i čtyřhře. 
 
Heinz Biedermann - dosud žádné turnajové vítězství. Nyní vyhrál turnaj V Karlových Varecha týden poté také turnaj v Plzni. Navíc přidal dalšízlato ze čtyřhry. Před oblastním přeborem má vynikající formu a na kontě 15 zápasů bez porážky. 
 
Tomáš Kopec- další medailista mladšího žactva. v Karlových Varech si došel pro bronz ve dvouhře a v Plzni se pozlatil vítězstvím ve čtyřhře. 
 
Antonín Žibrický - na celostátním turnaji GPA v Praze se mu sice medaili získat nepodařilo, ale dokázal porazit 13. tého hráče českého žebříčku 2:1 na sety.
Bronz si vybojoval na turnaji v Plzni ve starší kategorii ve čtyřhře. 
 
Nikolas Raithel - devítiletá naděje ašského badmintonu měla měla medailově rozehraný turnaj U11 ve Varech. Nikolas jednoznačně vyhrál skupinu a kráčel do finále turnaje. V semifinále rozhodujícího setu vedl 7:0 proti pražskému hráči a myšlenkami se už viděl na stupních vítězů. Nevyplatilo se. Set prohrál 14:15. 
Z medaile bohužel nic nebylo, ale získal zkušenost k nezaplacení.
 
Alžběta Tichá, Adélka Šlechtová i Barbora Tolarová tentokrát medailí nezacinkali, ale i pro ně jsou podzimní turnaje získáváním cenných zkušeností do dalších zápasů.  
 
Vítězslav Kokoř