Modelový trénink proběhne v úterý 17.12.

08.12.2013 08:16

V úterý 17.12. od 16.30-18.30h proběhne modelový trénink mládeže za účasti trenéra Regionálního sportovního centra (RSC) Jana Segeče. 

Pro zlepšení spolupráce mezi RSC ZpčBaS a jednotlivými kluby plzeňského a karlovarského regionu připravil ZpčBaS projekt s názvem „Modelové tréninky mládeže“.

V předem domluveném termínu, povede hlavní trenér RSC trénink mládeže v klubu našeho regionu. (V Aši 17.12..)

"Cílem projektu je představení standardního badmintonového tréninku směřovaného k výkonnostnímu sportu. Tyto tréninky by měly motivovat jak hráče, tak trenéry do dalšího tréninku. Naším společným cílem by mělo být vychovat hráče tak, aby si nejprve získali vztah ke sportu. Následně se snažili proniknout do RSC, případně pak do reprezentace. Proto by bylo dobré, aby byla mládež již v brzkém věku postupně seznamována se způsobem trénování v RSC, aby pak samotní hráči při přechodu do ní nebyli překvapení. A také aby si přinášeli jisté společné návyky."

Trenérskou činnost uhradí ZpčBaS svaz se svých zdrojů.

Určeno pro mládež bez ohledu na výkonnostní nebo věkovou kategorii, tedy i pro přípravku. Vítáni jsou také rodiče. 
Trénink v RSC je daleko náročnější, než běžný trénink v klubu. Protože se jedná o modelovou akci, nemusí se nikdo obávat, že trénink nezvládne. Jde především o ukázku. Není to zase ale nic nezvládnutelného, záleží na jednotlivcích.