TJ Sokol Doubravka se stal vítězem soutěže družstev U15 v Aši

17.03.2014 19:17

V sobotu 15.3. se v ašské sportovní hale utkala družstva patnáctiletých týmů v souboji o přeborníka karlovarsko-plzeňského regionu.

My jsme hostili tuto soutěž poprvé. Velkou poctou pro nás byla účast předsedkyně ZpčBaS Ing. Milady Novákové. Velice jí děkujeme za to, že byla ochotna spojit návštěvu našeho oddílu s rolí hlavní rozhodčí turnaje. 

Dle papírových předpokladů byly jasnými favority na vítězství týmy Sokol Doubravka a Jiskra Nejdek. BKV Plzeň si brousila zuby na bronz a ašští mohli překvapit. 

Podle papírových předpokladů se také turnaj odehrával. Trenéři ašských nechali hrát především badmintonisty věkové kategorie patnáctiletých a nevyužili tak možnosti postavit nejsilnější sestavu, která by měla velkou šanci získat třetí místo. 

Bylo to dobré rozhodnutí. Mladší hráči Aše si svůj bronz vybojovali v soutěži třináctiletých v Plzni. Patnáctiletým k němu scházeli pouze dva míče!  V přímém souboji o třetí místo proti BKV Plzeň ho mohli získat přes čtyřhry. Tereza Mátlová vyhrála dvouhru, poté společně s Andreou Nacičovou vyhrála také čtyřhru dívek a Dan Kubánek společně s Robertem Ševčíkem byli velice blízko k překvapivé výhře ve čtyřhře. Ve vyrovnaném zápase kluci prohráli rozhodující set pouze o dva body.  Velká škoda, ale současně klobouk dolů, neboť v soutěžním zápase spolu Dan s Robertem čtyřhru nikdy nehráli.

Ašským tak patřilo čtvrté místo, ale také dobrý pocit z dobře odvedené hry. Dan s Robertem si vyzkoušeli, že by jim to společně v deblu mohlo jít také v soutěžích Grand Prix. 

 

Výsledná tabulka
1. TJ Sokol Doubravka
2. TJ Jiskra Nejdek
3. BKV Plzeň
4. Badminton VK Aš

 

FOTOGALERIE

VÝSLEDKOVÁ LISTINA