Stříbrný hattrick družstva starších žáků!

06.10.2017 08:45
V sobotu 30.9. se v Karlových Varech uskutečnil Oblastní přebor starších žáků. Náš oddíl vyslal na turnaj 2 týmy. 
Ašské áčko reprezentovali: Lukáš Bado, Daniel Hilf, Adam Wágner, Markéta Flachsová, Natálie Raithelová, Anna Pešková.
Barvy našeho béčka hájili: Dominik Kováč, Jan Kozák, Filip Bufka, Nikola Vaníčková, Julie Weinmannová a Daniela Jakubková. 
 
OP družstev starších žáků se zúčastnily stejné oddíly a kluby jako předchozího OP družstev mladších žáků. Nejdek, Aš A, Aš B a Karlovy Vary. 
Naším cílem bylo obhájit loňské 2.místo.  Áčko s přehledem vyhrálo utkání proti ašskému béčku a Karlovým Varům.
V zápase s favorizovaným Nejdkem většina hráčů odvedla statečné výkony. 
Nejdek má v této věkové kategorii skvělé hráče. Navíc vloni Nejdek posílili jedni z nejlepších odchovanců z Karlových Varů (Nováková, Lešták), a když si k tomu připočteme hostování nejlepšího hráče v této věkové kategorii, plzeňského Horu, neměl tentokrát na Nejdek nikdo nárok. 
 
Naše družstvo v podstatě bojovalo proti nejlepším hráčům tří klubů v oblasti. Celkově druhé místo našeho áčka je z tohoto pohledu skvělým úspěchem. Je to stříbrný hattrick, neboť 3 roky po sobě naše družstva vybojovala druhá místa. 
Dalším úspěchem je, že generaci hráčů Pavla Kokoře, Dominika Flachse, Štěpána Tichého, Jitky Suché, Terezy Mátlové, tedy klíčových hráčů, kteří stáli za většinou medailových úspěchů družstev v minulosti, dokázali nahradit další.  
Ať už se podíváme na složení hráčů v B-týmech mladších nebo starších žáků, nemusíme mít z tohoto pohledu obavy. Letošní "béčka" mohou v dalších letech nejen úspěchy oddílu vyrovnat, ale možná i překonat.
 
Absolutorium za výkony zaslouží v soutěži družstev Markéta Flachsová a Natálie Raithelová. Na nich záležel úspěch dívčí části družstva u mladších i u starších žáků. 
 
Umístění OP družstev U15 2017
  1. TJ Jiskra Nejdek
  2. Badminton VK Aš "A"
  3. TJ Slovan Karlovy Vary
  4. Badminton VK Aš "B"