Starší žáci výsledkově potěšili trenéry na turnaji GPC U15 v K.Varech

25.01.2018 08:22

V sobotu 20. ledna se v Karlových Varech uskutečnilo první kvalifikační Grand Prix C staršího žactva. 

Do Varů se sjelo celkem 35 chlapců a dívek z oblasti. Vzhledem k tomu, že Plzeňsko v mládežnických kategoriích čím dál více vyklízí své letité pozice, největší souboje se odehrávají mezi kluby z Aše, Karlových Varů a Nejdku.  

 

V tělocvičně pedagogické fakulty se naši hráči neztratili. Naopak, některé výsledky i výkony ašské trenéry příjemně překvapili. 

Nově sestavený pár Jan Kozák - Dominik Kováč v semifinále porazil druhý nasazený pár Šilhan - Kretek 2:1 na sety.

Poté v ašském finále zdolali mladší oddílové kamarády Davida Kundráta - Ladislava Zemanoviče. 

Kozina s Dominikem tak svůj první společný start proměnili v první místo! 

David s Láďou si navíc v semifinále připsali pěkný skalp nedjecko - karlovarského páru Bršťák - Štaffl. Tuto dvojici se jim předtím nikdy porazit nepodařilo. Ze čtyřry chlapců tedy nečekané ašské finále se ziskem zlata a stříbra.

V párovkách se stříbrem blýskl nově sestavený pár Dominik Kováč - Markéta Flachsová. Na jejich souhře je určitě co zlepšovat, ale pro začátek celkem fajn.

Z párových disciplín si starší žáci, resp. starší žákyně připsaly ještě bronz. Natálie Raithelová s Markétou Flachsovou jej získaly ve čtyřhře dívek, poněkud lehkovážným výkonem, který se jim příště může vymstít. 

 

Markéta Flachsová si bronz zopakovala ve dvouhře. S plzeňskou Bárou Šenfeldovou sice prohrála 1:2, ale tady se nemá zač stydět. Plnila pokyny trenérů a z toho vznikalo mnoho nevynucených chyb. Přesto se propracovala k mečbolu, který zhatilo "prasátko". Pokud má být konkurenceschopná nejlepším ve starších žácích, musí postupně změnit svojí hru a to nepůjde hned. 

 

Poslední ašskou medaili vybojoval David Kundrát. Před týdnem jednoznačně zvítězil mezi mladšími žáky, a ve Varech hodně překvapivě uspěl i mezi staršími. V boji o bronz jednoznačně zvítězil nad nejdeckým M.Bršťákem, kterého vloni ještě neporážel. Ve Varech David Michala přehrál 21:10, 21:17.

Potěšily i některé výkony ostatních. 

Z prvního testu patnáctek si odvážímě pět medailí (1-2-2), dobrý pocit a odhodlání do další práce v tréninku. 

 

Výsledková listina

FOTOGALERIE