Soustředění RSC v Aši splnilo svůj účel + doplněno o 3 videa

15.08.2014 10:35

Systém péče o talentovanou mládež přivedl do ašské sportovní haly ve dnech 9.8. - 13.8. nejlepší badmintonisty západočeského kraje.
Mladí hráči zařazení do Regionálního sportovního centra v Plzni nabírali v Aši kondici, pilovali údery a trénovali taktiku i strategii na novou sezónu. 
 

Celkem 15 badmintonistů ve věku od 12 - 19 let si pod dohledem dvou specializovaných trenérů zvyšovalo svou výkonnost. 
Mezi badmintonisty byli i hráči, kteří hrají nejvyšší extraligovou soutěž a mají již mezinárodní zkušenosti. 
 

Do kádru byli zařazeni také 3 mladí ašští hráči, pro které byl čas strávený po boku jejich vzorů ohromnou zkušeností. Velmi náročné soustředění jim zcela jistě pomůže zdolávat soupeře, se kterými prohrávali. 
Ašský Pavel Kokoř, Štěpán Tichý a Dominik Flachs budou bezpochyby v nové sezóně patřit mezi favority Grand Prix série. 
 

Ocenění se dostalo také činovníkům badmintonového oddílu od Ing. Milady Novákové, předsedkyně zpč. badmintonového svazu, která během soustředění Aš navštívila.Tlumočila spokojenost hráčů i trenérů s pomocí při zajištění soustředění i se stravou, ubytováním a službami personálu restaurace Sluníčko.
 

Trenéři Jan Segeč a Tomáš Knopp byli také spokojeni s ašským terénem a sportovním areálem, kde probíhala atletická příprava.
Po ukončení soustředění využili ašskou halu extraligoví hráči USK Plzeň, kteří se zde připravují na nadcházející nejvyšší badmintonovou soutěž.

Foto Standa Newiak - Nejdek

 

VIDEO 1  - Reportáž televize MVTV

VIDEO 2  - 1. den soustředění

VIDEO 3  - Atletická příprava