Rozhovor se Zdeňkou Rajtmajerovou

05.01.2015 19:36

 5.1.2015  Zdeňka Rajtmajerová - trenérka mládeže

Zdeňka Rajtmajerová bydlí ve Františkových Lázních a pomáhá ašskému oddílu s výchovou mládeže. Badminton hrála 20 let za Lokomotivu Cheb. Strašně moc si její pomoci vážíme. Redakce webu otevírá rubriku ROZHOVORY. První rozhovor právem patří Zdeňce.

 

1. Jak dlouho hraješ badminton?

Poprvé jsem vzala raketu do ruky v roce 1978, hrála jsem 20 let, pak byla 15 let pauza a teď hraji  znovu od března 2014.

 

2. Jak si se k tomuto sportu dostala?

Po škole jsem se vrátila zpět do Chebu a chtěla jsem sportovat. Kamarádka hrála badminton, tak jsem s ní šla na trénink. Já zůstala a ona přestala. :-)

 

3. Proč si se rozhodla pomoct s trénováním mládeže v Aši?

Byla jsem oslovena Víťou Kokořem, zda bych nepomáhala s treninkem dětí. Nejdřív jsem měla obavy, nikdy jsem děti netrénovala, ale pak k mému velkému překvapení mě to začalo bavit. Hlavně také díky Jitce Seifrtové, která mi moc pomohla a myslím, že si dost rozumíme.

 

4. Jak hodnotíš dosavadní činnost ašského oddílu?

Činnost ašského oddílu je vynikající. Moc dobrý nápad je nábor dětí do oddílu pomocí Akademie, který stál určitě hodně sil, ale přinesl výsledky. Počet dětí v oddíle je vysoký. Přesto někteří z nováčků již postoupili do Soutěžní skupiny. Organizace treninků, jak dětí, tak i dospělých, účast na turnajích, kdy i rodiče se zapojují do cestování skoro po celé republice, je výborná. Také doprovodné oddílové akce, například zakončení sezóny nebo Vánoční turnaj pro děti a rodiče byl perfektní....Důležitá je i dobrá spolupráce s městem Aš.

 

5. Co se ti podařilo v osobním a sportovním životě v roce 2014?

Osobní život - mám radost ze svých dvou synů a taky, že mé již dost opotřebované tělo stále slouží a můžu sportovat. Sportovní život - určitě můj návrat k badmintonu.

 

6. Na co se těšíš v novém roce?

V novém roce se těším na vše hezké, co mě potká.....

 

7. Otázka, kterou jsem ti nepoložil a na kterou bys chtěla odpovědět?

Otázka?? Asi, jak se mi v oddíle líbí? Jsem moc ráda, že jsem se opět díky náhodě vrátila zpět k badmintonu a ještě navíc mezi tak fajn lidi. Jsem tady šťastná.