Pavel Kokoř se stal celostátním přeborníkem ČOS v U13. Štěpán Tichý bronzový v U15 + doplněno o výsledkovou listinu

13.11.2014 08:39
Otevřený celostátní turnaj České obce sokolské si mladí ašští badmintonisté vybrali v termínovém kalendáři jako příležitost otestovat svoji formu v konkurenci stejně starých hráčů z celé ČR. 
Do pražských Vinořic se o víkendu 8.-9.11. sjelo přes 100 badmintonistů v kategorii do 13 a 15 let. 
 
Ašská výprava čítala celkem 9 badmintonistů a patřila tak k nejpočetnějším mimopražským družstvům. 
Pavel Kokoř, Dominik Flachs, Jan Mátl, Jitka Suchá, Martina Kejřová, Markéta Flachsová, Natálie Raithelová reprezentovali ašský badminton v kategorii U13.
Štěpán Tichý a Tereza Mátlová v kategorii U15.
 
Organizátoři připravili pro hráče velmi nemilosrdný herní systém. Hrálo se ve skupinách. Pouze vítězové skupin se poté utkali v pavouku o medaile.
Hráči z druhých a dalších míst ze skupin hráli o umístění v play off. Mohlo se tak stát, jako v našem případě Dominiku Flachsovi, že ve skupině prohrál pouze s finalistou turnaje a přestože dalších 6 zápasů vyhrál skončil na devátém místě.
 
Nejpočetněji byla na turnaji zastoupena kategorie chlapců U13, kde startovalo celkem 34 hráčů. Velmi dobře si v ní vedli Dominik Flachs a Jan Mátl. Oba skončili ve skupinách na druhých místech a utkali se v soubojích o 9.-16.místo.
Kategorii ale zcela ovládl náš Pavel Kokoř, momentálně 10. hráč republikového žebříčku, který vyhrál skupinu a v následných soubojích play off postupně porazil českobudějovického Filipa Zavadila, Ondřeje Kalinu z TJ Dobruška a ve finále jeho kolegu z dobruškého týmu Jana Blažka. 
Pavel Kokoř v sedmi zápasech neztratil ani set a získal titul Přeborníka ČOS pro rok 2014.
 
Velmi úspěšně si vedl také Štěpán Tichý v kategorii U15, když podobně jako Pavel porazil všechny soupeře ve skupině. V souboji o postup do finále ho zastavil domácí Tomáš Panocha. V dramatickém souboji Štěpán prohrál až ve třech setech. Přes zklamání ze semifinálové prohry si později užíval radost z bronzové medaile. 
 
Pěkné 5. místo vybojovala Tereza Mátlová a 6. místo Jitka Suchá. Pro všechny ašské hráče byl turnaj velkou zkušeností. Především pro Natálku Raithelovou a Markétu Flachsovou, pro něž je letošní podzim opravdu náročný. Poprvé startují v soutěžích Grand Prix a na ostatních turnajích hrají téměř každý víkend. 
Všichni ašští hráči zaslouží pochvalu za vzornou reprezentaci oddílu, stejně tak rodičovský doprovod. Už nyní se všichni těší na další víkendové badmintonové akce.      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Umístění ašských hráčů: 
Chlapci U13 dvouhra:
Pavel Kokoř - 1.místo
Domonik Flachs - 9.
Jan Mátl 11.-14.
 
Dívky U13 dvouhra:
Jitka Suchá - 7.místo
Martina Kejřová - 14.
Natálie Raithelová - 21.-22.
Markéta Flachsová - 21.-22.
 
Chlapci U15 dvouhra:
Štěpán Tichý - 3.místo
Dívky U15 dvouhra:
Tereza Mátlová - 5.místo
 
Dívky U13 čtyřhra:
Martina Kejřová, Jitka Suchá -  6.místo
Natálie Raithelová, Markéta Flachsová - 7. místo
 
Chlapci U15 čtyřhra:
Štěpán Tichý, Pavel Kokoř - 5.-7.místo