Pavel Kokoř, Dominik Flachs a Jan Mátl získali cenné body na republikovém Grand Prix A v Českém Krumlově

01.12.2014 08:52
Na poslední listopadový víkend připadlo 2.Grand Prix A U13 v Českém Krumlově. Na celorepublikový turnaj se z Aše probojovali Pavel Kokoř, Dominik Flachs a Jan Mátl. 
Do Krumlova se naši kluci dlouho těšili, ačkoliv já jsem měl z turnaje trochu obavy. Zdravotně na tom nebyl nikdo moc dobře. Pavel má problémy s kolenem, Dominik s ramenem a Honza se zády. Vše se vyřešilo tejpy, ale to není zrovna správné řešení. 
Sobotní los jsme moc neřešili, na Áčku jsou všichni hráči dobří. Neřeším los ani proto, že účast ašských hráčů na Áčku stále považuji za malý zázrak, protože většina účastníků již hrála Grand Prix v době, kdy naši hráči nevěděli, že tento sport vůbec existuje. Stále mají dvou až tříletou tréninkovou ztrátu, která je poznat především v technické vyspělosti a hráčských zkušenostech. Vše nahrazují velkou bojovností a dokonalou fyzickou kondicí.
Pavel Kokoř vyhrál první kolo proti domácímu Janu Orosovi. Ve druhém kole prohrál s pozdějším semifinalistou Danielem Kostrhúnem. Dominik Flachs zaplatil nováčkovskou daň a své první Áčkové dvouhry prohrál. Společně s Janem Mátlem poté prohrál ve čtyřhře proti favorizované dvojici Blažek, Kalina. Jejich výkon byl ale diametrálně odlišný od zpackané a ustrašené čtyřhry v Mostu. Na jejich hře byl znát velký pokrok. 
Favorizovaná dvojice to vůbec neměla jednoduché a dlouho byl výsledek na vážkách.
Další čtyřhru odehrál Pavel Kokoř s plzeňským Janem Horou. V prvním kole jednoznančně porazili domácí pár Oros, Kristián. Ve druhém kole prohráli s pozdějšími finalisty Kostrhún, Herzán. Zápas byl hratelný ale především na Pavlovi byl již znát špatný pohyb vlivem zraněného kolena a trochu ospalého projevu. Dominik Flachs společně s plzeňskou Martinou Šmídovou prohrál v prvním kole smíšené čtyřhry. 
Dominik, vítěz oblastního Grand Prix kategorie C ve čtyřhře, mixu a finalista ve dvouhře si tak na své první vítězství na republikovém Grand Prix musí ještě chvilku počkat. Nicméně kluci si v celostátním žebříčku polepší. Pavel Kokoř se pevně usadí v první desítce, Dominik Flachs se posune do čtyřicítky a velké žebříčkové vylepšení zaznamená také Jan Mátl. 
Všichni tři naši hráči dostali povinné desetidenní volno, aby se dali zdravotně do pořádku a načerpali nové síly. Budou je potřebovat v novém roce. Jsem potěšen, co kluci prozatím v badmintonu v krátké době dokázali. Jak se vzájemně respektují, jakou utvořili partu i jak mezi sebe přijali nejdeckého Pavla Bršťáka, který do Krumlova cestoval s námi. Vytvořili zdravé jádro třináctiletých, do kterého přivedeme další nové hráče, kteří budou od ledna 2015 startovat v soutěžích Grand Prix poprvé.