Štěpán Tichý se kvalifikoval na MČR U17

28.10.2017 11:14

Do Nejdku se 22. 10. vydali Adam Wágner, Jitka Suchá, Jan Mátl a Štěpán Tichý. 


Adam v mixu s Anetou Krupičkovou nestačili na nasazené - Jana Horu s Vendulou Pazderovou. V následující dvouhře Adama porazil Štěpán Tichý. Ve čtyřhře Adam s Honzou hráli o pořadí, ale nestačili na Jana Horu a Ladislava Leštáka. Skončili tak na 4. místě.

Jitku vyřadila v prvním kole dvouhry Martina Šmídová a ve čtyřhře s Annou Gruberovou se jim také nedařilo. Smíšenou čtyřhru Jitka hrát nechtěla.

Honzu s Martinou Šmídovou, kteří byli nasazení, porazili Ladislav Lešták s Klárou Košťálovou. Ve dvouhře vypadl hned v prvním kole.

Nejúspěšnějsí člen výpravy, Štěpán Tichý, se s Evou Horovou dostal až do finále s Ondrou Šilhanem a Natálií Štěříkovou. V prvním setu měl Štěpán s Evou jasně navrch, ale ve třetím setu uhráli pouze 11 bodů. Ve dvouhře zahrála svou roli i psychika a Štěpán se přes Ondřeje Šilhana dostal opět do finále. Tentokrát se vítězem chlapecké dvouhry stal Šimon Mráz. Chlapecká čtyřhra pro Štěpána s Šimonem Mrázem dopadla nejlépe, jelikož ve finále proti bratrům Šilhanům vyhráli. 

Díky těmto výsledkům se Štěpán Tichý kvalifikoval na Mistrovství České republiky!


Výsledková listina

Tereza Mátlová