O pohár předsedy - GPC U13, U15 Plzeň

23.11.2017 11:57

V sobotu 18.11. a v neděli 19.11. se v Plzni uskutečnil 2. ročník turnaje o Pohár předsedy ZpčBaS, který je započítáván do série Grand Prix C. 

Sobota patřila "patnáctiletým", kterých se do Plzně sjela skoro šedesátka. Úroveň turnaje zvyšovala účast pražských hráčů a jedné dívky z Německa.

 

Náš oddíl vyslal nejpočetnější výpravu 12 účastníků. Z té se výsledkově prosadil pouze pár Adam Wágner / Lukáš Bado, kteří ve čtyřhře vybojovali skvělé stříbro. 

Ostatní se výsledkově neprosadili. Je to k nevíře, ale přestože máme spoustu hráčů, nemáme žádnou hráčku ročníku 2003. V patnáctkách dívek tedy budeme muset čekat na výkonnostní růst ročníků 2005. 

 

V neděli 19.11. na turnaj přijely "třináctky". Účast již nebyla tak vysoká, jako u sobotních patnáctek. My jsme na turnaj vyslali 4 hráče, ročníky 2006, tedy badmintonisty, kteří budou v příštím roce tvořit jádro našich U13. Ti dokázali, že budou skvělými nástupci.

David Kundrát získal bronz ve všech disciplínách. Dvouhře, čtyřhře i mixu. Ve čtyřhře s novým oddílovým parťákem Tomášem Pohlotem, pro kterého je to první "velká" medaile. V mixu možná naposledy s nejdeckou Adélkou Dvořáčkovou.

Medailově se prosadila i Nikola Vaníčková, která vybojovala bronz ve dvouhře. 

 

Pozitivní na víkendovém turnaji je také skutečnost, že čtyři z pěti našich medailistů jsou hráči, kteří se aktivně zapojují do nového tréninkového systému. Dobrovolně podstupují drill, který rychleji umožní zvýšit jejich výkonnost. Sice to kolikrát bolí, ale kdo chce vyhrávat, musí něco obětovat. 

 

Výsledková listina U15

Výsledková listina U13

FOTOGALERIE