Novoroční radonický turnaj pokračoval 4. kolem

07.01.2015 07:23
V neděli 4.1. naši hráči opět bojovali ve sportovní hale v Praze Radonicích na 4. turnaji RSL Junior Cupu.
 
Umístění našich hráčů:
Natálka Raithelová - 7.místo (2 body od bedny!) - 23 bodů
Markéta Flachsová - 19.místo - 19 bodů
v kategorii nejmladších z celkového počtu 39 hráčů
Lukáš Bado - 35.místo - 16 bodů (premiéra) v kategorii mladších z celkového počtu 56 hráčů.
 
Děvčata odehrála většinu svých zápasů úspěšně. Některé duely byly hodně vyrovnané a často rozhoduje o vítězi setu poslední bod za stavu 14:14!
Tato skutečnost tohoto hracího systému vytváří na hráče značný psychický tlak. Na druhou stranu hráči tímto získávají velmi dobrou a potřebnou zápasovou zkušenost. 
 
V porovnání s ostatními soupeři se s touto situací vyrovnávají celkem dobře.
 Natálka  odehrála hodně kvalitní a těžký zápas s Petrou Maixnerovou a nakonec těsně podlehla. Chybělo jí v závěru trošku potřebného štěstí. Tyto 2 ztracené body nakonec mohly rozhodnout o umístění na stupních vítězů. (s 25 body by se umístila na 2.či 3.místě). Podařilo se jí však otočit set s nejlepším hráčem kategorie nejmladších Adamem Králem ze stavu 8:12 a nakonec mu jako jediné ze všech jeho soupeřů "vzala" set poměrem 15:14. V celkovém pořadí by si Natálka měla udržet průběžné 3.místo.
 
Markéta odehrála kvalitní zápasy a stále zlepšuje svoji hru. Stejně jako Natálka má však ještě rezervy v koncentraci při zápase, hlavně při nepříznivě se vyvíjejícímu stavu v setu či zápasu.
 
Lukáš si odbyl svoji premiéru na velkém turnaji. Obstál se ctí a mile překvapil jak svoji hrou, tak svým přístupem k zápasům.  Utkával se ve své kategorii s mnohem zkušenějšími soupeři. Zlepšoval se zápas od zápasu a sbíral stále více bodů. 
Naši hráči si vzájemně pomáhali a fandili. 
 
Z důvodu nemoci se bohužel nemohl zůčastnit Honza Kozák, ale věříme, že už příští kolo turnaje (1.2.2015) nebude chybět.
Tam si už také premiérově zahrají další naši talentovaní hráči Daniel Hilf, Ladislav Zemanovič a Adam Wágner.
 
Tomáš Plinta