Mladší žáci jsou přeborníky západočeského kraje pro rok 2015!

11.01.2015 11:59
Zlatým písmem se zapíše do krátkých dějin ašského badmintonového oddílu sobota 10.1.2015. 
Družstva mladších žáků západočeského kraje se sjela do Plzně, aby se utkala v turnaji o titul nejlepšího družstva regionu pro rok 2015.
 
Memoriálu Aleny Wankové, jak byl přebor pojmenován, se zúčastnilo 6 družstev. 2 družstva Sokolu Doubravka, Jiskra Nejdek, Karlovy Vary, Aš a USK Plzeň.
Týmy byly rozděleny do dvou tříčlenných skupin, z nichž dva postupovaly do semifinále. Naše družstvo se ve skupině utkalo se Sokolem Doubravka B a Karlovými Vary. Oba zápasy naši hráči vyhráli 5:0 a postoupili z prvního místa ve skupině do semifinále.
 
V semifinále jsme se utkali s domácímem týmem TJ Sokol Doubravka A. Doubravské áčko jsme porazili 4:1 a postoupili do finále přeboru.
 
Finálovou účast si v semifinále s Karlovými Vary vybojovalo družstvo Nejdku.
Ašští a nejdečtí trenéři netaktizovali s nasazovánmím hráčů a domluvili se, že se proti sobě střetnou nejlepší hráči obou družstev. Finále tak bylo důstojným vyvrcholením turnaje. Ašáci, ale stejně nenechali nikoho na pochybách, kdo má v letošním roce nejlepší mladší žáky. 
Ve finále jsme zvítězili 4:0 (mix už se nehrál) a celkovým skóre 18:1 !!! jsme vybojovali titul oblastních přeborníků pro rok 2015. 
Ocenění a putovní pohár pro vítězný tým převzalo naše družstvo z rukou předsedkyně západočeského badmintonového svazu Ing. Milady Novákové.  
 
Historicky prvními ašskými přeborníky družstev mladších žáků jsou:
 
Pavel Kokoř
Dominik Flachs
Adam Chomát
Jitka Suchá
Martina Kejřová
Martina Šmídová
 
Všem hráčům patří gratulace a poděkování za vzorný až profesionální přístup v turnaji. Všichni bez remcání odehráli se 100% nasazením disciplíny, které byly pro družstvo v danou chvíli nejdůležitější. Výsledkem je pouze jedna jediná prohra z celkového počtu 19 zápasů a skóre 18:1! Neznám historii výsledků oblastních přeborů, ale troufnu si tvrdit, že tohle skóre bude patřit k těm nejzřetelnějším.
Nechci vyzdvihovat jednotlivé hráče, protože pro výsledek družstva byli všichni důležití. Každý odehrál minimálně 3 zápasy a každému patří stejný díl úspěchu.
Všichni se mohou těšit na slíbený třípatrový dort za vítězství! 
 
Výsledná tabulka:
1. Badminton VK Aš
2. TJ Jiskra Nejdek
3. TJ Sokol Doubravka A
4. TJ Slovan Karlovy Vary
5. TJ Sokol Doubravka B
6. USK Plzeň
 
VIDEO - předání poháru