Markéta Flachsová si připsala zatím svůj největší úspěch. Získala bronz ve dvouhře na celostátním turnaji GPB U13 v Praze

05.04.2017 18:06
Celkem devět ašských hráčů se mohlo díky žebříčkovému postavení zúčastnit pražského turnaje Grand Prix B U13, který se konal první aprílový víkend.
Celostátního turnaje mladších žáků se až na první osmičku zúčastnilo TOP 60 nejlepších dívek a chlapců z ČR. 
 
"Ašská devítka" ve složení Ladislav Zemanovič, Jan Kočárník, David Kundrát, Markéta Flachsová, Natálie Raithelová, Daniela Jakubková, Natálie Králová, Vanessa Jahnová a Julie Weinmannová patřila k nejpočetněji zastoupeným českým klubům. 
 
Nejlépe se výsledkově turnaj povedl Markétě Flachsové. Postupně zvítězila nad Lucií Vyšehradskou (Sokol Meteor Praha Radotín), Adélou Špačkovou (BK Kopřivnice) a ve čtvrtfinále nad Apolenou Bártovou (Sokol Polabiny Pardubice). Tím si zajistila 3.místo a postup do nedělního semifinále.
Tam nastoupila proti pozdější vítězce Karolíně Nachtmanové (SK Prosek Praha). Bohužel nedělní okolnosti už Markétě neumožnily podat takový výkon, aby proti silné soupeřce uspěla. 
Přesto je 3. místo jejím prozatím největším dosavadním badmintonovým úspěchem. Markéta je teprve druhou hráčkou ašského oddílu, která na turnaji kategorie GPB dokázala vybojovat medaili! 
 
Jak velice těžké je uspět, se přesvědčili i další ašští hráči. Tedy nejen získat medaili, ale v ohromné konkurenci vůbec překonat alespoň jedno kolo. 
Podařilo se to ve dvouhře Natálce Raithelové, která se dostala do osmifinále po velkém boji proti Heleně Novotné (SK Badminton Tábor). 
Ve třetím setu Natálka vyhrála 24:22 a mohla se radovat z umístění na 9.-16. místě. Stopku do čtvrtfinále jí vystavila první nasazená hráčka Barbora Bursová 
(Sokol Meteor Praha Radotín). 
 
Ostatní ašští hráči vypadli v pvních kolech a přesvědčili se, že k lepšímu umístění už nestačí pouze odehrát míč do zadní části kurtu. 
Na druhé straně nikdo nehrál odevzdaně. Všichni statečně bojovali až do posledního míčku. 
Nikdo netrpěl "slávistickým syndromem" - rychlý míček, pomalý míček, moc teplo, velká zima, špatné osvětlení,...
 
Vysoko lze hodnotit stmelenost hráčů. Všichni se vzájemně povzbuzovali a Markétě, která se dostala ze všech nejdál, vytvořili v Praze domácí prostředí.
Z jejího úspěchu se všichni spontánně radovali, a také ho večer společně oslavili v oblíbeném hostivickém hotelu. 
Celá parta tak má na úspěchu Markéty svůj podíl. 
A to je tak hodnotné, že pomyslnou medaili za působení na turnaji GPB U13, získávají od trenérů všichni ašští hráči!