Markéta Flachsová bronzová

19.09.2018 13:54
V sobotu 15.9. se v Aši konal otevřený turnaj GPC starších žáků.
Do Aše přijelo celkem 19 chlapců a 17 dívek. Účast byla opět pestrá. Kromě domácích borců se představily oddíly a kluby z TJ Slovan Karlovy Vary, Jiskra Nejdek, USK Plzeň, Meteor Praha, Goram Teplice, Astra Praha, Prosek Praha a dokonce oddíl z Vítkovic - Chance & Ridera Sport team.  
 
Podobně jako předchozí víkend u mladších žáků, tak i nyní se hrály pouze dvouhry ve skupinách, s postupem do vyřazovací části. 
K vidění byly skvělé výkony, především v zápasech play off.
 
Z našich chlapců byl nejlepší Jan Kozák, který se jako jediný kvalifikoval mezi osmičku nejlepších. Jako nenasazený hráč nakonec obsadil 7. místo.
Mezi dívkami se postup do čtvrtfinálové osmičky podařil Natálii Raithelové a Markétě Flachsové. Naty podobně jako Honza obsadila 7. příčku. 
 
Markéta si vedla z našich badmintonistů nejlépe. Postoupila ze skupiny, ve čtvrtfinále vyřadila pražskou hráčku Ellu Knaisellovou 2:0 na sety. Prohrála až v semifinále s pozdější vítězkou z Vítkovic - Zuzanou Hrdinovou 1:2 na sety. V závěru zápasu Markéta ještě dokázala za stavu 14:20 odvrátit pět mečbolů, ale ten šestý už vítkovická hráčka proměnila. 
 
V souboji o 3. místo vrátila porážku ze skupiny Lucii Vyšehradské z Meteoru Praha 18:21, 21:10, 21:6, když soupeřku v závěru předčila především ve fyzické kondici. Po pěkných výkonech nakonec zasloužený bronz. 
 
Gratulace Markétě a poděkování těm našim hráčům, kteří se sice neumístili mezi nejlepšími, ale podali poctivé výkony. 
Poděkování patří tradičně také všem, kteří s turnajem jakkoliv pomohli.