Mariánskolázeňský kemp prověřil kondici všech účastníků

05.07.2019 17:05

Konec první poloviny sezóny patří již tradičně nabírání kondice. Celý červen jsme střídali tréninky v písku, na zpevněném povrchu i v lese. 

Vyvrcholením fyzické přípravy je již čtvrtou sezónu kondiční kemp v Mariánských Lázních. 

V roce 2016 jsme začínali třídenním soustředěním. Postupně se přidával nějaký ten den navíc a letos jsme kondici v lázeňském městě pilovali celkem šest dní. 

Místní vynikající podmínky pro přípravu nám umožňují dokonale využít všech možností. 

Pestrá kondiční cvičení v kombinaci s horkým počasím dokonale prověřilo fyzickou a mentální odolnost všech účastníků. 

Čas byl také na různé soutěže, doplňkové sporty i jednodenní výlet do Prahy. 

Zvládnout partu sedmácti mládežniků ve věku od 9 do 16 let není pro 2 vedoucí úplně jednoduché. NIcméně s Martinem Kejřem jsme to zvládli celkem zdatně. Tímto Martinovi děkuji, že je každý rok ochoten připravit si pestrá cvičení pro každý den. 

Nutno dodat, že velikou zásluhu na hladkém průběhu soustředění mají všichni disciplinovaní účastníci. Navíc, když se vedoucí můžou opřít s pomocí také o naše teenagery, je vyhráno. 

Čím byl tento ročník odlišný od jiných?  Zaprvé velkou ochotou všech účastníků na sobě pracovat. Včetně těch nejmenších. Zadruhé vyspělostí a odpovědností některých starších ročníků. Zatřetí překonání challenge - každoroční výzvy pro zájemce, která spočívá ve zdolání výběhu prudkého stoupání ve skiareálu bez přerušení. K Pavlu Kokořovi, který kopec zdolal v roce 2016, se letos přidal Jan Kozák a benjamínek Antonín Žibrický. 

Věřím, že ze čtvrtého ročníku mariolázeňského kempu si každý odváží základ k dobré kondici a také další pěkný příběh s badmintonovou partou. 

Většina účastníků na závěrečném hodnocení soustředění měla jednu výtku. A to, že soustředění bylo krátké. Uvidíme příští rok. Pohrávám si s myšlenkou na sedmidenní soustředění v roce 2020 s jedním překvapením. 

Zatím si ho nechám pro sebe. :-)

Seznam borců lázeňského kempu 2019: 

Hráči: Tereza Trkalová, Adéla Šlechtová, Heinz Biedermann, Antonín Žibrický, Marek Kašša, Tomáš Kopecký, Nikola Vlachová, Anna Židová, Anežka Chládková, Tomáš Pohlot, David Kundrát, Markéta Flachsová, Julie Weinmannová, Jan Kočárník, Natálie Raithelová, Jan Kozák, Daniel Hilf

Trenéři: Martin Kejř, Vítězslav Kokoř

 

Těším se na Mariánky 2020!

 Vítězslav Kokoř