Kondiční kemp v Mariánkách

06.07.2017 11:21
Na konci června absolvovala dvacítka hráčů kondiční kemp v Mariánských Lázních. 
Areál TJ Lokomotiva s ubytovnou a restaurací, jsou výborným místem pro naše potřeby.  Počasí vyšlo náramně! Každý den sluníčko bylo velmi příjemné a extrémní horko otestovalo odolnost všech jednotlivců. 
 
Dva tréninkové kondiční bloky denně na atletickém stadionu a ve skiareálu by měly dát dobrý základ pro druhou polovinu sezóny. 
 
Místní správce nám vyseknul pochvalu s tím, že za čtyřicet let, ještě nikdy v této věkové kategorii neviděl takhle intenzivně trénující a disciplinovanou mládež. 
Zase tak úplně bych s tím nesouhlasil. :-) Ukázalo se, že dívky jsou v kondičním tréninku mentálně i fyzicky daleko odolnější, než někteří chlapci. 
Čest výjimkám!
 
Kromě prověření a nabírání kondice, se všichni mohli vyřádit v bazénu, na koupališti, na sjezdových koloběžkách, na fotbalovém hřišti, v areálu ploché dráhy, ale také při místní kulturní akci. Většina se svezla také lanovkou. 
Kdo chtěl, mohl strávit sobotní odpoledne sledováním světového poháru na ploché dráze. 
Ochotný místní činovník nám umožnil nakouknout do strojového depa závodníků, čehož jsme rádi využili.
 
Letošní kemp byl delší a kondičně náročnější, než ten loňský. Všichni zaslouží pochvalu za disciplinovanost. Vedení nemuselo řešit žádný prohřešek. 
 
Jediným problémem bylo jídlo. Děti zkrátka jedí málo a potom kolabují. Na čipsech se kondiční kemp absolvovat nedá. Snad to bude pro některé poučení pro příští podobnou akci.  
 
Děkujeme za pomoc při atletické části přípravy učiteli Martinovi Kejřovi a také ředitelce ZŠ Kamenná Evě Horáčkové.