Kondiční kemp v Mariánkách nebyl pro slabochy

27.06.2018 14:32
Vyvrcholením červnové fyzické přípravy je tradičně pětidenní kondiční kemp v Mariánských Lázních. 
Lázeňská destinace nám poskytuje ideální podmínky. Každý den čekaly na účastníky dopolední a odpolední tréninkové bloky. 
Každý den tvrdý, čtyřhodinový dril pod vedením trenérů Vítězslava Kokoře a Martina Kejře, zakončený večerní relaxací v bazénu. 
 
Atletický areál, hřiště v přírodním parku Prelát, skiareál, ale také zařízení a hřiště na ploché dráze prověřily fyzickou i mentální odolnost všech účastníků. 
Podobné akce vyžadují sebekázeň, ale také náročnost k sobě. Podobné akce nejsou pro slabochy.
 
Drtivá většina účastníků si zkusila jaké to je, opakovaně překonávat vlastní pohodlnost a únavu. Odměnou jim bylo poznání sebe sama, získání přirozeného sebevědomí a skvělý pocit z rozvoje pohybových schopností a zlepšeného sportovního výkonu. 
Důležitou složkou každého tréninku bylo kompenzační cvičení a následná regenerace.
 
Důraz byl kladen také na správné držení těla a jeho celkové zpevnění. Kondiční kemp byl zaměřen nejen na badmintonový sport, ale současně na všeobecnou pohybovou průpravu.
Vedle každodenního drilu byl čas také na společenskou zábavu, další sportovní aktivity i soutěže.
Domácí pohostinnost s velmi chutnou kuchyní dle našeho přání, nám vždy připravuje majitelka restaurace Pod Tribunou a také manažerka 
ubytovny TJ Lokomotiva. 
 
Mariánskolázeňské kondiční soustředění 2018 úspěšně absolvovali tito chlapci a dívky: Jan Kočárník, Filip Bufka, Jan Kozák, Daniel Hilf, Dominik Kováč, Tomáš Pohlot, Jakub Kejř, Adam Jedlička, David Kundrát, Jakub Vaněk, Adriana Pohlotová, Natálie Raithelová, Anna Pešková, Markéta Flachsová, Nikola Vaníčková, Nikola Vlachová, Anna Židová.
Trenérům pomohli instruktoři Pavel Kokoř a Dominik Flachs.
 
Až na pár škrábanců, odřenin a lehkého zranění kotníku, všichni zvládli tréninky ve zdraví. Na konci soustředění trenéři pochválili všechny účastníky za celkový přístup k nelehkým tréninkům. 
 
Všichni na sebe mohu být náležitě hrdi, protože i přes slzy a sebezapření nikdo žádné cvičení nevzdal.