IV.Ašský košíček kromě vysoké účasti zdobilo nejkvalitnější hráčské obsazení v historii

18.01.2015 17:02
V pořadí IV.Ašský košíček přivítal v sobotu 17.1. již tradičně hojnou účast badmintonistů. Kromě stálých účastníků z klubů a oddílů TJ Slovan Karlovy Vary, BK Baník Most, TJ Sokol Doubravka, TJ Bílá Hora, BKV Plzeň, USK Plzeň, TJ Jiskra Witte Nejdek, jsme v Aši přivítali nově také hráče z TJ Astra ZM Praha.
 
Sobotní Ašský košíček zdobilo kvalitní hráčské obsazení. V kategoriích U13, U15, U17 se turnaje zúčastnilo 22 hráčů z první desítky západočeského žebříčku! K tomu velmi kvalitní hráči z Mostu a Prahy. Mladí, začínající badmintonisté hrající v kategorii START, tak mají výjimečnou příležitost vidět na vlastní oči špičkové hráče, kteří se stávají jejich vzory.
 

Turnaj se hrál ve skupinách, z nichž nejlepší dva hráči postupovali do play off. (Kromě kategorie U15 chlapci, U17 chlapci a U17 dívky)
Ašský košíček poskytuje všem účastníkům hodnotné ceny, medaile i diplomy. Ale pohár získává pouze vítěz turnaje. Ten touží získat všichni, a proto čtvrtfinálové, semifinálové a finálové zápasy nabízejí divácky velmi atraktivní podívanou, při nichž se rodí i překvapivé výsledky.
 
Potěšující je, že o překvapení se postarali především ašští hráči. Nejprve Tereza Mátlová (U15 dívky) v semifinále po dlouhé a vyčerpávající bitvě porazila nejdeckou Klárku Košťálovou 2:1 na sety.
Poté ve finále nastoupila proti favoritce, 3.hráčce západočeského žebříčku, plzeňské Evě Horové. Také tento souboj byl báječnou podívanou, v němž obě hráčky předváděly svoji nejlepší hru. Dramatickou koncovku lépe zvládla domácí Tereza Mátlová a získala tak vítězný pohár. 
O další překvapení se postaral domácí Pavel Kokoř (U13). V semifinále nastoupil proti talentovanému Vratislavu Erhartovi z TJ Astra Praha. Po prvním snadně vyhraném setu polevil a druhý set prohrál. V rozhodujícím setu nechybělo mnoho, aby se Pavel do finále nedostal. Naštěstí na poslední chvíli zabral
a probojoval se do očekávaného finále proti favorizovanému hráči č.1 západočeského žebříčku, plzeňskému Janu Horovi. 
Oba hráči ve finále předváděli divákům parádní badminton, ozdobený dlouhými výměnami. Domácímu Pavlu Kokořovi se nakonec podařilo západočeskou jedničku udolat a vybojovat vítězný pohár.
Třetí domácí vítězství vybojoval Vláďa Peka (U17), když obhájil svůj podzimní úspěch. 
 
Dalšími ašskými medailisty jsou: 2.místo Štěpán Tichý - U15, 2.místo Robert Ševčík - U17, 3.místo Jitka Suchá - U13,
3.místo Dan Kubánek U17. Stupně vítězů vybojovalo celkem 7 ašských badmintonistů.Gratulujeme nejen medailistům, ale také ostatním ašským hráčům za příkladnou reprezentaci oddílu. 
 
Turnaj bohužel zaznamenal nepříjemné a bolestivé zranění nejdecké hráčky Terezy Doškové, kterou musela odvézt na vyšetření sanita RZ. Věříme, že zranění kotníku nebude vážné a přejeme Terezce brzké uzdravení. 
 
Turnajovou logistiku bezvadně obstaral tandem Tomáš Plinta, Zdeňka Rajtmajerová. Ozvučení Radek Flachs. Všem třem a také ostatním členům oddílu i rodičům, kteří se podíleli na zdárné organizaci turnaje i závěrečném úklidu patří velké poděkování.
 

Na podzim budeme pořádat jubilejní V.Ašský košíček. O víkendu 24.10.-25.10. v nově rekonstruované hale přivítáme účastníky na dvoudenním turnaji. Turnaj se odehraje ve všech disciplínách, tedy dvouhrách, čtyřhrách i mixech. Pro všechny účastníky proběhne v prostorách haly večerní diskotéka.
Už nyní se těšíme se na nové sportovní i společenské zážitky s bezva badmintovou partou.
 
Turnaj byl podpořen z grantového systému města Aše