Hříčka osudu přihrála Markétě Flachsové zlato z GPC U15

30.03.2018 11:40

V sobotu 24. března jsme v Aši hostili starší žáky, kteří se zúčastnili turnaje Grand Prix C U15 Aš open. 

Konkurence a účast byla opravdu pěkná. Ve sportovní hale se utkalo celkem 46 badmintonistů z celkem 9 klubů. 

Své zástupce do Aše vyslali: Mladá Boleslav, Baník Most, Jiskra Nejdek, Slovan Karlovy Vary, Sokol Doubravka Plzeň, USK Plzeň, Sokol Meteor Praha Radotín, Prosek Praha a domácí Badminton VK Aš. 

Během dlouhého dne se odehrálo celkem 94 zápasů. O vítězích turnaje rozhodlo 191 setů a 6.503 bodů. 

Ašský domácí tým měl podle nasazení šanci na dvě medaile. Bronzovou a stříbrnou. Nakonec hříčkou osudu získal jednu zlatou.

Postarala se o ní Markéta Flachsová ve čtyřhře dívek. Nikoliv ale se svojí stálou spoluhráčkou a kamarádkou Natálií Raithelovou. 

Ta se bohužel nepěkně zranila již v prvním zápase ve smíšené čtyřhře a musela z turnaje odstoupit. K Markétě do čtyřhry tak byla doplněna do té doby volná hráčka, Bára Šenfeldová z Doubravky. 

V jejich prvním zápase Markéta s Bárou nastoupily proti Adélce Dvořáčkové (Nejdek) a Klárce Benediktové (USK Plzeň). Výkon byl nepřesvědčivý. Hoky se ale rychle sehrávaly a nakonec zápas vyhrály. 

V semifinále proti karlovarským holkám Terezce Korčmarošové a Viktorce Hoffmanové  už Markéta s Bárou ukázaly svůj kvalitní herní potenciál a postoupily do finále proti nasazeným hráčkám číslo 1, Kristině Kozempelové  (Baník Most) a Natálii Nachtmanové (Prosek Praha). 

Rychlá hra bez zbytečných chyb, kvalitní souhra i sebevědomý výkon holkám nakonec přinesly vítězství 21:12, 23:21. Kdo by to ráno řekl?

Ostatní ašští hráči odvedli výkony, které odpovídají jejich žebříčkovému postavení. Někteří získávali svoje první nebo další zkušenosti. 

Né všichni mohou získávat medaile a být první. Proto je fajn, že i přesto máme stále mnoho hráčů, kteří se tímto skvělým sportem a partou baví. 

Všem patří poděkování za vzornou reprezentaci oddílu. Natálce Raithelové přejeme brzké uzdravení a rychlý návrat na kurty. 

Poděkování za zvládnutý turrnaj patří celému organizačnímu týmu a všem, kteří jakkoliv pomohli. 

Občerstvení skvěle obstarali Jitka Suchá a Luboš Suchý. 

Výsledková listina ke stažení

Výsledky v Tournamentsoftwaru