Hodnocení roku 2014

02.01.2015 12:13
Hodnocení roku 2014 – oddíl Badminton VK Aš  (zpráva pro Karlovarský kraj, který si hodnocení vyžádal)
 
V lednu 2014 jsme zahájili projekt ašské badmintonové akademie. Společně se ZŠ Okružní jsme se dohodli, že žáci 2.-5.tříd budou mít jednou za měsíc v rámci tělesné výchovy badmintonovou hodinu, kterou povedou kluboví trenéři. Projekt se ukázal jako úspěšný a od září jsme jej rozšířili také o ZŠ Kamenná. Také díky akademii se do oddílu přihlásilo 40 nových dětí. V současné době má oddíl 70 dětí a 30 dospělých členů. 
 
Hned v lednu se nám podařil zaznamenat velký úspěch v kategorii U13. V Oblastním přeboru družstev jsme vybojovali třetí místo za dvěma plzeňskými kluby. Za námi skončilo dalších 5 týmů. V lednu jsme získali medaile i na turnaji v Chodově. 
 
V únoru jsme organizovali Ašský košíček, na který přijelo 70 hráčů. Náš oddíl získal několik medailí ve všech věkových kategoriích. 
 
Pokračovali jsme v turnajích Grand Prix kategorie U13, U15, U17. Tím, že nikdo z našich hráčů neměl body z minulé sezóny, narazili jsme brzy na nasazené hráče. Na jedné straně to bylo k vzteku, na straně druhé nás tyto zápasy „zocelily“ v dalším průběhu turnajů Grand Prix.
 
V březnu jsme pořádali Oblastní přebor družstev pro patnáctileté, v němž jsme skončili na 4. místě. 
 
V dubnu jsme uspořádali turnaj pro neregistrované dospělé hráče. V tomto měsíci jsme se zúčastnili celostátního turnaje v Praze pro U8-U14.V ohromné konkurenci jsme zde vybojovali dvě stříbra.
 
Začátkem května se Vladislav Peka stal oblastním přeborníkem v mixu U17. Naši nejmladší hráči se zúčastnili Chodovské žabky, kde jsme získali několik medailí. Na závěr sezóny jsme zorganizovali turnaj Poslední smeč pro hráče kategorie U13, U15, U17.
 
V době prázdnin se 3 hráči zúčastnili soustředění regionálního sportovního centra, které se konalo v Aši.  S ostatními jsme nabírali fyzickou kondici na pískových kurtech v Lubech. Pořídili jsme si nový nahrávací tréninkový stroj za 86.000Kč. Město Aš na něj přispělo částkou 30.000Kč. 
 
V září jsme do turnajů Grand Prix vstoupili v jiných pozicích. Nikoliv jako outsideři, ale mnohokrát jako nasazení hráči. Hned na prvním kvalifikačním Grand Prix U15 jsme získali stříbro a bronz a tím kvalifikaci na republikové Grand Prix A. Další Grand Prix U13 jsme pořádali v Aši. Zde jsme získali několik zlatých, stříbrných a bronzových kovů. Plus další kvalifikace našich hráčů na republikové Grand Prix A.
 
V říjnu vybojoval Pavel Kokoř 5. místo na republikovém Grand Prix A v Mostu a to ho posunulo na 10.místo v celostátním žebříčku U13, které mu zajišťuje pravidelný start na Grand Prix A. V říjnu získáváme další medaile také v kategorii U17. V pořadí třetí Ašský košíček objevuje další nadějné badmintonisty, kteří do oddílu přišli z badmintonové akademie.
 
V listopadu se účastníme soustředění RSC v Plzni a naši nejmladší hráči do 11 let se pravidelně účastní pražského turnaje RSL junior cup, který se každý měsíc koná celoročně.  
 
V polovině listopadu se účastníme přeboru ČOS do 13 a 15 let let v Praze, kde se Pavel Kokoř stává přeborníkem U13 pro rok 2014. Štěpán Tichý je bronzový v U15. Listopad je měsíc, kdy  se každý víkend hrají mistrovské turnaje. Z Dobřan kde je GP U13 vezeme další medaile a kvalifikace na Grand Prix A. Patnáctky získávají dva bronzy na GP U15 a sedmnáctky 2 bronzy v Malešicích na GP C U17.
 
Na závěr roku 2014 se 3 hráči účastní republikového GP A v Českém Krumlově. Pavel Kokoř si zde 9. místem zajistil účast na květnovém Mistrovství České Republiky v Ostravě. 
 
Rok 2014 je ve dvouleté historii oddílu nejúspěšnějším. V konkurenci hráčů západočeského a republikového regionu jsme získali celkem 19 zlatých, 20 stříbrných a 31 bronzových medailí v kategoriích hráčů do 13, 15 a 17 let. 
 
V Aši dne 6.12.2014                                                                                                    Vítězslav Kokoř, předseda oddílu