Grand Prix C U15 Karlovy Vary - výsledky a hodnocení hráčů

16.02.2014 15:01

V sobotu 15.2. jsme si zajeli na třetí Grand Prix C U15 ke spřátelenému klubu z Karlových Varů, který kvalifikační GP pořádal. Karlovarští organizačně vše zvládli na výtečnou. 

Sestava ašských: Josef Bendík, Daniel Kubánek, Pavel Kokoř, Štěpán Tichý, Tereza Mátlová a Tereza Židovová. 

 

Pepíno Bendík vyhrál první kolo v singlu a ve druhém prohrál. V mixu s Terezkou Židovovou první kolo prohrál. Ve čtyřhře byl s Danem Kubánkem nasazeným párem, ale bohužel výhodu nasazení kluci nevyužili. Přesto se v oblastním žebříčku posune dopředu a příští rok by mohl těžit z nasazení, protože v U15 ještě jednu sezónu zůstane. Má potenciál být daleko lepší. Limituje ho nesoustředěnost kvůli které dělá zbytečné chyby jež následně sráží jeho sebevědomí.

 

 

 

Daniel Kubánek tvrdě trénuje. Dává badmintonu víc, než od něj v soutěžních zápasech dostává. Většinou narazí v prvních kolech na silného soupeře, což je úděl prvních kroků v soutěžích Grand Prix. Nedělá moc chyb, soupeř ho většinou přehraje, ale limituje ho špatné držení rakety, které ne a ne změnit. Správné držení rakety by ho mohlo posunout dál, i přes počáteční problémy. Příští rok už bude hrát U17, což nemusí být tak nevýhoda, neboť tuto kategorii hrají většinou hráči U15. Na sobotním turnaji hrál dobře, ale na vítězství proti silným hráčům to nestačilo.

 

 

 

Tereza Mátlová se badmintonem baví. Sport jí těší a ze všech patnáctiletých zaznamenala nejvyšší výkonnostní nárůst. Na tréninku nic nevynechá. Má výhodu, že ještě příští sezónu bude hrát U15. Může v ní zaznamenat postup do první pětky oblastního žebříčku. Navíc bude v GP pravděpodobně nasazovanou hráčkou. Její slabou stránkou je skutečnost, že na můj vkus je na soupeřky moc hodná :-) Příští sezónu bude potřebovat kvalitní spoluhráčku do čtyřhry. Ve Varech se v singlu dostala přes dvě kola a vyřadila ji až finalistka Eva Horová. V mixu s Pavlem Kokořem hráli porpvé a vypadli v prvním kole. Stejně tak v dívčí čtyřhře s Terezou Židovovou.

 

Tereza Židovová má potenciál podobný jako Pepíno Bendík. Mohla by hodně dokázat. Bohužel toho moc nenatrénuje a stále nezměnila špatné držení rakety. Je to škoda. Na turnaji se snaží, po kurtu se pohybuje kvalitně. K větším úspěchům potřebuje větši koncentraci a trénovat, trénovat... Bez toho se dál neposune. Na druhé straně, pokud ji badminton na dané úrovni stačí a baví ji, tak se nedá nic dělat. Ale při každém zmařeném potenciálu trenérovo srrdce trpí. :-)

Na turnaji vyhrála v singlu zápas o umístění a nedosažitelná nebyla ani výhra v prvním kole. Ve čtyřhře a mixu prohrála v prvním kole. V příští sezóně bude hrát kategorii U17. 

 

Turnaje V Karlových Varech se zúčastnili také Pavel Kokoř a Štěpán Tichý, kteří patří do kategorie U13. Oba se v singlu dostali do čtvrtfinále, kde odehráli skvělé zápasy v nichž sice prohráli s pozdějšími medailisty, ale na ty 

nejlepší se turnaj po turnaji postupně dotahují. Společně skončili na třetím místě ve čtyřhře. Jejich indivuduální hodnocení napíšu až po posledním GP U13. 

 

 

 

 

Obecně chci všem hráčům poděkovat za vzornou reprezentaci. Za velmi krátkou dobu se badminton naučili velmi dobře. Většina hráčů z jiných klubů  má ve věkové kategorii U15 herní náskok 2-5 let. To nelze dohnat za jeden rok. Velice oceňuji vztahy mezi ašskými hráči a skvělou partu, kterou vytvořili.

 Ať nám to vydrží! :-)

 

FOTOGALERIE

VÝSLEDKOVÁ LISTINA