Další skvělé výsledky v Grand Prix U13 a U17

21.11.2013 09:41

V sobotu 16.11. se odehrálo 2. kolo badmintonové Grand Prix. V Dobřanech startovali badmintonisté do 13 let a v Plzni do 17 let.
Badminton VK Aš reprezentovali tito hráči -

U13: Pavel Kokoř, Štěpán Tichý, Jan Mátl
U17: Martin Lüley, Vladislav Peka

V dobřanské hale se ašským dařilo. Smůlu na los měl tentokrát pouze Štěpán Tichý, který na minulém turnaji skončil na třetím místě, ale tentokrát potkal již ve druhém kole pozdějšího vítěze turnaje Šimona Mráze. Nakonec obsadil dělené 9.-16.místo.
To Honzík Mátl je dítě štěstěny. Jemu naopak los přeje vždy, bez ohledu na jeho žebříčkové postavení. Dobře tak. :-)  Přesto, že si před badmintonovým mistrákem zatrénoval tenis, skončil na skvělém děleném  5.-8.místě.
Nejlépe si tentokrát vedl Pavel Kokoř. V prvním kole zvítězil jednoznačně.
Ve druhém kole porazil sedmého nasazeného hráče Matyáše Rendla, ve třetím kole porazil dokonce čtvrtého nasazeného
hráče Vojtěcha Častorála. Oba z TJ Bílá Hora Plzeň. Prohrál až v semifinále s nejdeckým Ondrou Šilhanem a také v souboji o třetí místo s plzeňským Janem Horou.
Celkově skončil na čtvrtém místě.
Ve čtyřhře obsadil pár Tichý - Kokoř skvělé třetí místo a Jan Mátl společně s karlovarským Kubou Mahrem dělené 9.-12.místo.

V Plzni nás reprezentoval pár kluků Martin Lüley s Vláďou Pekou. Vedli si výborně.
Martin se probojoval do semifinále, kde prohrál s Radkem Pistulkou a v souboji o třetí místo podlehl
Petrovi Chalupovi. Nicméně 4. místo je pěkný výsledek. Kluci spolu sehráli ještě čtyřhru, kde v prvním kole zvítězili a ve druhém prohráli.
Zúčastnili se ještě mixu, kde v prvním kole Vláďa zvítězil a Martin prohrál. Bohužel neznám jména jejich soupeřů ani celkové umístění kluků, protože oficiální výsledky z tohoto Grand Prix stále ještě nebyly zveřejněny.  

Ať už naši třináctiletí, tak sedmnáctiletí si vedou v premiérovém ročníku Grand Prix výtečně.
Všichni se v žebříčku opět posunou směrem k horním příčkám.

Kompletní výsledková listina Grand PrixC U13 - Dobřany