Čtyři medaile našich "třináctek" z GPC U13 v Plzni

17.04.2018 10:12

V neděli 8.4. se v Plzni konal otevřený turnaj Grand Prix C U13 - Memoriál Aleny Wankové. Naše největší naděje sice absolvovali oddílové soustředění, ale vzhledem k tomu, že na tento turnaj jsme již od prvního ročníku jezdili, nechtěli jsme porušit tradici ani tentokrát.

David Kundrát, Tomáš Pohlot, Nikola Vaníčková a Heidi ukončili soustředění o den dříve a se svým trenérem odjeli ráno do Plzně. 

 

Ve 25. ZŠ Chválenická se sešlo na 40 mladých badmintonistů z různých koutů republiky. Konkurence tedy více něž kvalitní. 

Naši čtyři hráči, na kterých byla při některých zápasech znát únava ze soustředění, si nevedli vůbec špatně. Hned v úvodní disciplíně mixu, jsme získali zlato.

 

David Kundrát s Nikolou Vaníčkovou postupně porazili karlovarský pár Moura / Štafflová 21:7, 21:3, ve čtvrtfinále chlumčanský pár Rataj / Dvořáková 16:21, 21:8, 21:16, v emotivním semifinále pražský pár Strejček / Koliášová 19:21, 21:19, 23:21 a ve finále dvojici Fošum / Perglerová (TJ Sokol Křemže / BK Králův Dvůr) 21:18, 21:10. 

 

Nikola Vaníčková pak pokračovala ve sběru cenných kovů. Ve dvouhře její jízdu zastavila až pražská Koliášová ve finále a stejně tak ve čtyřhře dívek, kterou hrála s nejdeckou Adélou Dvořáčkovou podlehla až ve finále. Nikola na turnaji získala 1 zlatou a 2 stříbrné medaile. 

David Kundrát ve dvouhře sice prohrál s pozdějším vítězem turnaje Michaelem Havlíčkem z Brna, ale dokázal získat bronz, se svým oddílovým parťákem Tomášem Pohlotem. 

Heidi na turnaji především získávala zkušenosti, ale také ona si připsala vítězství v zápase o 9. - 12. místo. 

 

Všichni čtyři hráči podali pěkné výkony. Na závěr turnaje jsme se dozvěděli, že v soutěži týmů jsme skončili na druhém místě, což byl příjemný bonus, neboť soutěž družstev jsme před začátkem vůbec neřešili. 

Zábavnou tečkou za vydařeným turnajem byla akce jízdy na policejní stanici, ale to už je jiný příběh... :-)

 

Zisk 1 zlaté, 2 strříbrných a 1 bronzové medaile je moc pěkným úspěchem nasšich mladých nadějí. Všem gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci oddílu. 

 

FOTOGALERIE

Výsledková listina