Bronzová sobota Marka Kašši a Tondy Žibrického

16.02.2020 09:40
Do Aše na turnaj dvouher Grand Prix C U13 přijeli v sobotu 15.2. hráči z 10 klubů a oddílů ČR. 
 
Náš oddíl reprezentovali: Marek Kašša, Antonín Žibrický, Tomáš Kopecký, Heinz Biedermann, Nikolas Raithel, Tadeáš Volfík, Adéla Šlechtová a Barbora Tolarová.
 
Tentokrát se hrála pouze jedna disciplína. Dvouhra pro chlapce a dívky. Skupinový systém občas zvolíme proto, aby se výkonnostně slabší hráči "vyhráli" a nevypádavali hned v prvních kolech, jako je tomu ve vyřazovacím systému. 
Hráči a hráčky tak odehráli od 5 - 7 zápasů. K vidění byly některé moc pěkné zápasy a výkony.  Pro některé slabší rodiče, velmi napínavé tříseťáky. 
Mezi dívkami zvítězila Monika Niedermayerová z Chemičky Ústí nad Labem. Mezi chlapci vyhrál Filip Langmajer z TJ Baník Most. 
 
Neztratili se ani naši hráči. Marek Kašša skončil společně s Antonínem Žibrickým na 3. místě. 
Především Tonda Žibrický ukazuje, co dokáže hlad po vítězství a touha se zlepšovat. Teprve před rokem přestal hrát stolní tenis a dal se na badminton. Během této krátké doby se díky píli propracoval ke slušné výkonnosti. V semifinále dokázal potrápit i pozdějšího vítěze, se kterým prohrál až ve třech setech. 
 
Pěkné a vyrovnané zápasy odehráli s medailisty také Tomáš Kopecký a Heinz Biedermann. Bohužel jimk to tentokrát necinklo, ale pokud nepoleví v tréninku, jsou na dobré cestě. 
 
Ostatní naši badmintonisté a badmintonistky hrají teprve krátce a podobné turnaje by pro ně měly být hlavně velmi cennou zkušenností. Pochvalu zaslouží především Nikolas s Tadeášem - ročníky 2011, kteří prokazují velikou odvahu pustit se nebojácně do soubojů s hráči o 3 roky staršími a o 2 hlavy vyššími. 
 
Oceňuji bojovnost většiny našich hráčů, kterou v sobotu na turnaji předvedli a také to, že všichni vydrželi až do konce, na "oblíbené" závěrečné fotografování. :-)