Bronz Natálky, Daniely a Tomáše z plzeňské mise

27.06.2021 11:04

V sobotu 20.6. se vydala skupina osmi ašských badmintonistů na turnaj GPD U15 a GPD U17 do Plzně. 

Déčka jsou vždy trochu komplikovaná, protože start ve "své" věkové kategorii je omezen žebříčkovým postavením. Z našich badmintonistů tak ve své věkové kategorii U15 nesměl hrát Marek Kašša a startoval mezi U17. Podobně tak Heinz Biedermann a Adéla Šlechtová nemohli nemohl hrát v kategorii U13 a startovali tak ve starší kategorii U15. Nejhůř na tom byl Antonín Žibrický (U13), neboť ten musel startovat hned o dvě starší kategorie v U17. 

Ve svých věkových kategoriích tak startovali Tomáš Kopecký, Alžběta Tichá, oba U15, a Daniela Jakubková s Natálií Královou, obě U17.

Turnaje v Plzni považujeme tak trochu za bojovou misi, protože hráči musí odehrát velikou dávku zápasů. Náročnost byla tentokrát umocněna ještě úmorným vedrem, které v Plzni panovalo. Začalo se hrát v 9.15 hod. a poslední zápas jsme dohráli v 19.00 hod. Během 10 hodin museli někteří hráči odehrát až 9 zápasů!!!

Škoda, že na turnajové zmatky doplatil Heinz Biedermann, který měl být nasazen a pravděpodobně by měl šanci hrát o 1.-3. místo. Bohužel se tak opomenutím nestalo. Nevadí. Chyba se stát může. V každém případě Heinz i tak mezi patnáctiletými vybojoval krásné páté místo. 

Velikou bojovnost a hlavně novou zkušenost získali Marek Kašša s Tondou Žibrickým. Byť o dvě hlavy menší, než jejich soupeři odehráli mezi "sedmnáctiletými" vyrovnané zápasy. Přesvědčili se, že v téhle věkové kategorii musí volit jiné údery a především jinou taktiku, než mezi třináctiletými, resp. patnáctiletými. 


Bronzovou medaili dovezly Daniela Jakubková s Natálií Královou ve čtyřhře, když všechny zápasy byly vyrovnané, hrané na tři sety. Pěkně si počínaly také ve dvouhře, kde byla zpočátku znát nerozehranost, protože holky do turnaje vstoupily s ročním tréninkovým výpadkem. Ve čtyřnře už ale byla znát jejich sehranost. 

Druhou bronzovou medaili vybojoval Tomáš Kopecký v mixu, který hrál s plzeňskou Anetou Pixovou. Tomáš zaslouží velikou pochvalu za bojovný výkon. 

Z plzeňské výhně si vezeme dvě medailová umístění a spoustu nových zkušeností. Čím dál více nás také těší, když od rodičů a činovníků z jiných oddílů a klubů slyšíme chválu na organizaci a úroveň pořadatelství turnajů v Aši. 

Umístění ašských hráčů

Jméno Dvouhra  Čtyřhra Mix
Daniela Jakubková U17 5. 3. nehrála
Natálie Králová U17 6. 3. nehrála
Marek Kašša U17 6. 4.  nehrál
Antonín Žibrický U17 9. 4. nehrál
Heinz Biedermann U15 5. nehrál nehrál
Tomáš Kopecký U15 6. nehrál 3.
Alžběta Tichá U15 10. nehrála nehrála
Adéla Šlechtová U15 11. nehrála nehrála

Těšíme se na další turnaje a děkujeme chlapcům i dívkám za bojovnost a předvedené výkony! 

Autor: Vítězslav Kokoř