Badminton VK Aš získal překvapivě první zlato z Grand Prix U15 !!!

16.09.2013 14:20

První účast oddílu Badminton VK Aš v soutěži Grand Prix skončila nečekaným úspěchem. Díky shodě okolností a také štěstí vezeme z Plzně zlato ze čtyřhry dívek. Získala ho Andrea Nacičová společně se zkušenou a skvělou karlovarskou hráčkou Romanou Vatashchuk. 


V sobotu 14.9. odjela výprava šesti ašských badmintonistů na první turnaj Grand Prix kategorie C do 15 let. Josef Bendík, Dan Kubánek, Robert Ševčík, Tereza Mátlová, Andrea Nacičová a Tereza Židovová bojovali v Plzni o své první body do republikového žebříčku. Všichni se museli vyrovnat s nováčkovskou trémou i těžkými soupeři v prvním kole. Přes první kolo se z ašských hráčů nedostal nikdo. Nejblíže k tomu měla Tereza Mátlová, která prohrála se sedmou hráčkou oblastního žebříčku Markétou Kepkovou z BKV Plzeň až po velkém boji 1:2 na sety. 


Cenný skalp si z Plzně odvezl Josef Bendík, který v souboji o umístění porazil třináctého hráče oblastního žebříčku Přemysla Ledvinu z USK Plzeň. Podobně si vedl Josef Bendík ve čtyřhře s Danem Kubánkem, kde se chlapcům podařilo získat cenné vítězství nad plzeňskou dvojicí. 
Všichni hráči si z Plzně vezou první body a cenné zkušenosti do dalších badmintonových soubojů.

 

V sobotu 28.9. jedou na první Grand Prix naše badmintonové naděje do 13 let. Doufejme, že jsme si všechno štěstí nevybrali již nyní. Budeme ho potřebovat.

 

FOTO Z TURNAJE