Ašské badmintonové patnáctky se zúčastnily západočeského přeboru v Dobřanech

13.04.2014 16:14

Daniel Kubánek, Robert Ševčík, Štěpán Tichý, Pavel Kokoř, Tereza Židovová, Andrea Nacičová a Tereza Mátlová se v sobotu 12.4. zúčastnili západočeského přeboru badmintonistů do 15 let. 

Všichni si zažili dobré i špatné turnajové momenty. Někdy chybělo málo a mohli se hráči oddílu Badminton VK Aš postarat o turnajové překvapení. V mixu to byl Robert Ševčík s Terezkou Židovovou, kteří měli na lopatě hráče plzeňské vlaštovky Vaška Soukupa s Martinou Šmídovou. Těsně prohráli 1:2. Terezka Mátlová ve čtvrtfinále dvouhry srdnatě bojovala v prvním setu proti nejdecké favoritce Simoně Špulákové. Těsně prohrála. 

Pavel Kokoř téměř vyhrál první set ve čtvrtfinále dvouhry proti favoritovi z Dobřan v dresu BKV Plzeň Martinovi Lindovi. Bohužel těsně prohrál. 

A ostatní?

Dan Kubánek dělal co mohl, ale těžký los ve dvouhře mu postavil do cesty hned v prvním kole finalistu Šimona Mráze ze Sokolu Doubravka. 

Andrea Nacičová podobně v prvním kole dvouhry narazila na doubravsko-bílohorskou finalistku Nicole Hlušičkovou.  

Štěpán Tichý má poslední dobou "štěstí" na bílohorského Honzíka Horu, protože ho potkává poměrně často a stále nemůže najít recept na jeho velice kvalitní technickou hru.

Ve dvouhrách to ještě medaile není, ale pomalu se k těmto metám přibližujeme. Poprvé byli Štěpán Tichý a Pavel Kokoř na turnaji kategorie Grand Prix přednasazenými hráči. 

Navíc po třetím místě ve čtyřhře mezi třináctiletými spolu vybojovali také bronz v kategorii patnáctiletých. Jejich společné působení je bod po bodu přibližuje k finálovým branám. 

Ašští hráči v Dobřanech předvedli dobré i špatné momenty, ale jejich standardní výkon je nyní o další úropveň výš, než před půlrokem. 

Výsledková tabulka

Jméno Dvouhra Čtyřhra Mix
Daniel Kubánek 9.-16. 5.-8. 9.-16.
Robert Ševčík 9.-16. 5.-8. 9.-16.
Pavel Kokoř 5.-8. 3. 9.-16.
Štěpán Tichý 9.-16. 3. 5.-8.
Tereza Židovová 9.-16. 5.-8. 9.-16.
Andrea Nacičová 9.-16. 5.-.8. 9.-16.
Tereza Mátlová 5.-8. 5.-8. 9.-16.

 

FOTOGALERIE
VÝSLEDKOVÁ LISTINA