4 zlaté, 4 stříbrné, 4 bronzové z Grand Prix C U13 + 1 bronz z U17!

28.09.2014 09:26

Hodiny tvrdé práce, otravné opakování tréninkových cvičení, běhání v písku, dřina na trénincích se začíná mladým ašským badmintonistům vracet v podobě skvělých výsledků. 

V sobotu 27.9. se v Aši konala 1.Grand Prix pro kategorii třináctiletých. A ašští badmintonisté využili domácího prostředí dokonale. Výsledkově si nejlépe vedl Pavel Kokoř, který zvítězill ve dvouhře, čtyřhře a společně s Martinou Šmídovou z BKV Plzeň také ve smíšené čtyřhře. Udělal radost sobě, badmintonovému oddílu, ale asi největší Honzíkovi Kozákovi, kterého si sám vybral jako náhradníka za zraněného Adama Chomáta do čtyřhry. První start ještě desetiletého Honzíka Kozáka v Grand Prix, tak po boku Pavla skončil jeho nečekaným, ale zaslouženým úspěchem.

Další medaile pro ašský badminton získala Jitka Suchá. Ve dvouhře skončila třetí, ve čtyřhře druhá a ve smíšené čtyřhře na děleném třetím místě. Podobně úspěšný byl Dominik Flachs. Získal třetí místo ve dvouhře, druhé místo ve čtyřhře a dělené třetí místo v mixu. 

Svoji první medaili získala v Grand Prix Martina Kejřová. Stříbro ze čtyřhry. To vybojoval také Jan Mátl ve čtyřhře.  Celkový medailový výčet našeho oddílu v sobotu 27.9. na GP C U13 v Aši je tento: 4 zlaté, 4 stříbrné, 4 bronzové medaile. Navíc kvalifikace na áčkové Grand Prix v Mostu, které se bude konat v sobotu 11.10. Ve všech disciplínách se ho zúčastní Pavel Kokoř, kterého doprovodí Dominik Flachs s Janem Mátlem, kteří budou hrát společně na áčku čtyřhru. 

Kromě medailistů bych rád vyzvedl výkon nováčků na Grand Prix. O Honzíkovi Kozákovi již byla řeč, ale skvěle si vedla také devítiletá Natálka Raithelová, která po výtečném výkonu porazila v prvním kole o tři roky starší soupeřku z TJ Sokol Doubravka Plzeň Marii Piherovou. Svoji premiéru v Grand Prix měla také devítiletá Markéta Flachsová, která bohužel v prvním kole narazila na pozdější vítězku Anetu Krupičkovou z BKV Plzeň. 

Úspěšnou sobotu ašského badmintonu podtrhla čtrnáctiletá Tereza Mátlová, která ve čtyřhře získala v Plzni bronzovou medaili na turnaji Grand Prix kategorie sedmnáctiletých. Tohoto turnaje U17 se zúčastnili také Daniel Kubánek, Robert Ševčík a Vladislav Peka.

Výsledky ašských hráčů na GP C U13 27.9.

jméno dvouhra čtyřhra mix
Pavel Kokoř 1. 1. 1.
Jitka Suchá 3. 2. 3.-4.
Dominik Flachs 3. 2. 3.-4.
Martina Kejřová 5.-8. 2. 9.--16.
Jan Mátl 9.-12. 2. 9.-16.
Jan Kozák 13.-16. 1. 9.-16.
Natálie Raithelová 5.-8. 5.-8. 9.-16.
Markéta Flachsová 5.-8. 5.-8. 5.-8.

Akce byla podpořena z grantového systému města Aše

FOTOGALERIE

VÝSLEDKOVÁ LISTINA

VÝSLEDKOVÁ LISTINA U17