Zlato z loňského přeboru družstev mladších žáků jsme neobhájili

11.01.2016 12:33
Na letošní III.ročník Memoriálu Aleny Wankové pozval pořadatel také družstva mladších žáků z jiných krajů, takže se turnaje zúčastnilo celkem 12 týmů.
Vloni, kdy byl tento turnaj ještě oblastním přeborem, jsme vybojovali historické zlato. Všichni loňští vítězové už startují ve starší kategorii, a tak nás reprezentovali kompletně nové tváře.
Přesto jsme také letos na turnaj přijeli s medailovými ambicemi. Do Plzně se v sobotu 9.ledna 2016 vydala dvě ašská družstva.
 
Badminton VK Aš "A" ve složení: Jan Kozák, David Kundrát, Ladislav ZemanovičMarkéta Flachsová, Natálie Raithelová, Alexandra Jahnová
Badminton VK Aš "B" ve složení: Jan Kočárník, Jakub Kejř, Vojtěch KaššaKateřina Laučíková, Vanessa Jahnová
 
Naše béčko jelo na turnaj především sbírat zkušenosti, poznat atmosféru podobného turnaje a pokusit se vyhrát nějaký zápas. To se nakonec podařilo páru Kočárník, Kejř, kteří ve čtyřhře porazili pár Sokolu Doubravka B. 
 
Totéž se bohužel nepodařilo páru ašského áčka Zemanovič, Kundrát. Kluci spolu odehráli tři čtyřhry a stačilo aspoň jedno vítězství proti Hamru Praha nebo Chlumčanům a hráli bychom o medaile.
Nedá se nic dělat. Kluci dělali co mohli, ale soupeř byl zkrátka lepší.
7.-9.místo z 12 účastníků je po loňském 1.místě neúspěch.Není to ale žádná tragédie. Nedařilo se nám jednoznačně v párových disciplínách. 
 
Z celkem 9 čtyřher jsme dokázali vyhrát pouze 3. O neúspěchu ve čtyřhrách rozhodovala i smůla. Tři debly jsme prohráli 28:30. Stačilo jedno vítězství a hráli bychom o medaile.
 
Ať reportáž nekončí úplně poraženecky. Naše družstvo patřilo k nejmladším a také asi nejmenším družstvům turnaje. Všichni, kromě Jana Kozáka budou mít v příštím roce možnost složit reparát, protože ještě stále budou patřit k mladším žákům.
 
Co se týče dvouher, patřili jsme k nejlepším týmům turnaje. Vyhráli jsme jich 5 ze 6.
Dalším pozitivem je role Jana Kozáka a Markéty Flachsové. Dosud na podobných turnajích družstev pomáhali svým starším kamarádům a zaskakovali pouze, když bylo potřeba. Nyní se ocitli v roli lídrů družstva, na 

nichž leží největší zodpovědnost. Ukázalo se, že svoji roli zvládli skvěle. 

Markéta vyhrála všechny dvouhry a Honzík vyhrál dvě ze tří. Dobrý základ pro budoucnost. 

Věřím, že příští rok se naši mladší žáci opět vrátí k medailovým pozicím.