Západočeský výběr za účasti 3 ašských hráčů obsadil 8.místo v Českém Krumlově

27.05.2015 08:05
Již 27. ročník Českokrumlovského poháru přivítal regionální výběry Čech v kategorii U13. 
Západočeský výběr reprezentovali: Jan Hora (Bílá Hora Plzeň), Pavel Kokoř (Aš), Pavel Bršťák (Nejdek),Dominik Flachs (Aš), Martina Šmídová (BKV Plzeň), Veronika Nováková (Karlovy Vary), Jitka Suchá (Aš). Z Aše tedy hned 3 hráči.
 
Turnaje se zúčastnilo celkem 10 týmů. Západočeský výběr nakonec skončil na 8. místě. Za daných podmínek, kdy někteří hráči bojovali se soupeři i s nemocí, je to maximum možného. 
Není tedy nad čím jásat. Na druhé straně 8. místo Západočechů neodpovídá reálnému rozložení sil mladších žáků v Česku. Náš region má lepší "třináctky". Bohužel jsou zraněni, nebo reprezentace regionu není dostatečnou motivací. Škoda, v úplné sestavě a formě mohli Západočeši bojovat o 3.-4. místo. 
 
Je důležité se zamyslet, kolik toho KDYBY do budoucna můžeme a chceme ovlivnit, aby reprezentace značky Západní Čechy byla dostatečnou motivací.
 
Všichni zúčastnění hráči, kteří o víkendu 23.-24.5. v Českém Krumlově bojovali, zaslouží poděkování. Stejně jako rodičovský doprovod ve složení Pavla Šmídová, Jana Nováková.
 
Vítězslav Kokoř, vedoucí týmu