VI.Ašský košíček přinesl trofeje našim "babyntonistům"

18.01.2017 16:55
Již VI.Ašský košíček přivítal v sobotu 14.ledna v ašské hale celkem 60 badmintonistů.
Jako každý rok, také tentokrát akci podpořilo město Aš z grantového systému, díky čemuž ti nejlepší získali hodnotné trofeje.
 
Kromě nejpočetnější skupiny domácích hráčů, na turnaj přicestovali také badmintonisté z Nejdku, Karlových Varů, Bílé Hory Plzeň, USK Plzeň a Sokolu Doubravka Plzeň.
 
Cesta do Aše tentokrát vzhledem ke sněhovým vánicím nebyla vůbec jednoduchá, a proto není divu, že se na poslední chvíli odhlásili hráči z Brna, Prahy a Teplic.
    
Mládežnický turnaj pro kategorie U10, U13, U15, U17, kde nejde o body do žebříčku, opět umožnil konfrontaci začínajících, neregistrovaných a výkonnostně zdatných badmintonistů. 
 
Jako každý rok byly k vidění krásné souboje nejen mezi hráči patřící k republikové špičce, ale také první nesmělé krůčky  nejmladších "babyntonistů".  
 
Nejmladší hráčce turnaje bylo necelých 6 let a nejstaršímu hráči skoro 16 let. 
I když jde v první řadě o pohodový turnaj, neznamená to, že se v něm nehraje o ceny a medaile. Proto k turnaji patří emoce. Radostné, zlostné i plačící.


Ašští badmintonisté byli úspěšní dvanáctkrát. Získali 2 zlaté, 3 stříbrné a 7 bronzových umístění, což je skvělý úspěch, ale mohlo být ještě lépe.
Hlavní favoritka kategorie U13 domácí Markéta Flachsová ve skupině bez problémů porazila všechny své soupeřky, včetně pozdější vítězky. 
V cestě za zlatem jí ovšem zastavila náhlá nevolnost. Proto musela před čtvrtfinále z turnaje odstoupit. 
 
Dominik Flachs si v semifinále podvrtnul kotník a stejně jako jeho sestra musel rovněž z turnaje předčasně odstoupit.
"Flachsíci" tedy na letošní "košíček" moc rádi vzpomínat nebudou. Na Dominika zbyla aspoň medaile za dělené třetí místo. 
 
Zlaté medaile a cennou trofej pro Ašáky tentokrát získali hráči nejmladší kategorie U10. Mezi chlapci zvítězil Marek Kašša a mezi dívkami Alžběta Tichá. Stříbro přidala ve stejné kategorii Barbora Laučíková.
Další 2.místo vybojoval David Kundrát v kategorii U13 a Štěpán Tichý v kategorii U17.
Bronz přidali Jan Kočárník (U13), Martina Kejřová (U15), Daniel Hilf a Adam Wágner (U15), Dominik Flachs (U17), Jitka Suchá (U17), Natálie Raithelová a Nikola Vaníčková (U13), a ještě naši nejmenší držitelé bronzových medailí Heinz Biedermann a David Kozák (oba U10).
 
Všem medailistům gratulujeme a Flachsíkům přejem brzké uzdravení! 
Děkujeme všem rodičům a členům oddílu, kteří se podíleli na 
okamžitém úklidu haly! 
Těšíme se na VII.Ašský košíček 2018!