V.Ašský košíček zdobila rekordní účast, 2 zlaté, 1 stříbrná a 4 bronzové medaile pro ašský oddíl

20.01.2016 07:41
V pořadí již V.Ašský košíček zdobila v sobotu 16.1.vysoká účast mladých badmintonistů. Turnaj, na kterém se nezískávají body do žebříčku, díky čemuž si tak všichni mohou zápasy užít bez stresu, je otevřený všem, tedy i hráčům bez hráčské licence. V kategoriích U11, U13, U15, U17 se letos mezi sebou utkalo rekordních 78 badmintonistů, kteří celkem odehráli téměř 200 zápasů!
 
Kromě ašských badmintonistů se pátého "košíčku" zúčastnili také hráči z TJ Jiskra Nejdek, TJ Slovan Karlovy Vary, TJ Bílá Hora Plzeň, TJ Sokol Doubravka, BK Baník Most, BKV Plzeň, Teplice a SKP Kometa Brno.
 
Domácím hráčům se podařilo zvítězit ve dvou kategoriích. Vítězství si vybojoval stále se zlepšující David Kundrát (U11), který s přehledem vyhrál svoji skupinu i semifinále. Ve finále porazil nejdeckého Tomáše Bršťáka 2:1, po setech 11:21, 21:16, 21:12 a odnesl si vítěznou trofej. 

 
 
Další vítězství se ašskému oddílu podařilo získat v kategorii U17, která byla velmi vyrovnaná. Nikdo z hráčů nedokázal vyhrát všechny zápasy. Největší favorit Ondřej Šilhan z Nejdku prohrál ve skupině s domácím Pavlem Kokořem, který věkem patří ještě do U15, ale na turnaji si vyzkoušel startovat ve vyšší věkové kategorii. Ve druhé skupině nejdříve překvapivě prohrál domácí Štěpán Tichým s Josefem Kozákem. Vše si ale vynahradil v semifinále, kde v krásném zápase také on dokázal porazit nejdeckého favorita O.Šilhana 2:1 na sety. (20:22, 21:18, 21:19)
Finále tak bylo v režii domácích, ve kterém Štěpán Tichý po poctivém výkonu porazil Pavla Kokoře 2:0 na sety (21:12, 21:16) a získal velmi cenné vítězství.
 
Ke dvěma zlatým ašským medailím tak přidal ještě stříbro Pavel Kokoř (U17), bronz Dominik Flachs (U15), Natálie Raithelová a Markéta Flachsová (U13).
V kategorii U15 asi nejhodnotnější bronz získala Jitka Suchá, která celý turnaj odehrála se zraněním, jež se nakonec ukázalo jako zlomenina nártní kůstky. 
Jitce přejeme brzké uzdravení!
 
Na turnaji bylo k vidění mnoho skvělých zápasů. Začínající badmintonisté získali důležité zkušenosti a mohli se přesvědčit, jak vypadá badminton na vyšší herní úrovni. Výsledky a umístění všech hráčů jsou ve výsledkové listině.