Turnaj regionálních výběrů U15. Falco cup Liberec 2014

02.06.2014 07:44
V sobotu 31.5. se v Liberci uskutečnil turnaj regionálních výběrů družstev U15 pod názvem Falco cup. Ašští Pavel Kokoř a Štěpán Tichý se domuvili s plzeňskou Evou Horovou a Martinou Šmídovou.
Reprezentovali Západočeský výběr B. Na turnaj regionálních výběrů patnáctiletých odjížděl tento tým především posbírat zkušenosti a zkusit 
uhrát proti starším hráčům nějaký set. 
Turnaje se zúčastnilo celkem sedm výběrů. Podle očekávání jsme prohráli všechny týmové zápasy. Nejblíž k vítězství jsem měli proti Středočechům 2, když se Martině Šmídové a Štěpánovi Tichému podařilo své zápasy vyhrát. Bohužel se nepodařilo přidat bod z žádné čtyřhry, a proto jsme prohráli 2:3.
Poslední místo je možná pro některé hráče zklamání. Pro mě nikoliv. Naše družstvo bylo suveréně nejmladším týmem na turnaji patnáctiletých. (Průměr 12,5let)
Někteří hráli zápasy proti hráčům o 3 roky starším. Pavel, Štěpán, Martina i Eva patří stále do kategorie třináctiletých. Pavel s Martinou tam budou patřit ještě 
jednu sezónu. Stále jde především o to, aby je badminton bavil. To se v sobotu přes prohry podařilo. 
Osobně se těším na příští ročník a věřím, že se podaří sestavit také komletní výběr z Aše, který se na poslední chvíli rozpadl. 
Ovšem Evu s Martinou vezmu rád do týmu znovu.  
 
Pořadí družstev:
1. Praha
2. Východní Čechy
3. Střední Čechy 1
4. Jiskra Nejdek
5. Západní Čechy A
6. Střední Čechy 2
7. Západní Čechy B