Třináctiletý Pavel Kokoř vyhrál svůj první GP turnaj mezi sedmnáctiletými. WITTE Cup 2016

08.02.2016 13:36

V sobotu 6.2. se konal 18.ročník turnaje WITTE Cup 2016, který je zařazen do série Grand Prix C U17. Pořadatelé z Nejdku vždy připraví pro účastníky skvělé ceny. 

Letošního ročníku se zúčastnilo celkem 32 hráčů. Do Nejdku přijeli mladí badmintonisté z Olomouce, Brna, Kladna, Radotína, Mostu, Plzně, Karlových Varů, Aše a Nejdku.

Ašský oddíl reprezentovali: Štěpán Tichý, Dominik Flachs, Jan Mátl, Pavel Kokoř, Tereza Mátlová a Martina Kejřová

 

Nejvíce se na turnaji dařilo P.Kokořovi. V osmifinále porazil domácího T.Nováka 2:0, ve čtvtfinále karlovarského Filipa Josefíka 2:0 a v semifinále největšího domácího favorita Ondru Šilhana rovněž 2:0. Ve finále mu pro zdravotní problémy zápas skrečoval plzeňský Jan Hora. Pavel tak bez ztráty setu získal moc pěkný porcelánový pohár a prvních 150 bodů do žebříčku mezi sedmnáctiletými. Společně se Štěpánem Tichým získal ještě bronz ve čtyřhře. 

 

Naši ostatní hráči hráli se střídavými úspěchy. Dominik Flachs, Jan Mátl a Štěpán Tichý skončili shodně na 5.-8.místě. Moc pěkný zápas odehrál Jan Mátl proti favoritovi z Olomouce J.Chumchalovi. Sice prohrál, ale prokázal, že technicky se s nejlepšími může rovnat. 

Štěpán Tichý nestačil na domácího Ondřeje Šilhana. Pravděpodobně vlivem bolavého kolena. I přesto dokázal s Pavlem vybojovat bronz ve čtyřhře.

Škoda zápasu Dominika Flachse proti kladenskému Dvořákovi. K vítězství chyběla větší soustředěnost. Dominik si stěžoval na bolesti hlavy.

 

Tereza Mátlová s Martinou Kejřovou odehrály na co momentálně mají. Martina skončila na 5.-8.místě, což je mezi sedmnáctkami slušný výsledek. Tereza Mátlová se umístila na 9.-16.místě, což neodpovídá jejímu potenciálu. Pravda je, že v 1.kole narazila na pozdější finalistku nejdeckou Štěříkovou.

Výsledková listina

Fotogalerie