Super stars cup v Mostu a Plzeňský přebor neregistrovaných

23.05.2013 19:52

Super stars cup Most 11.5.
 

Jedenáctiletí kluci Badminton VK Aš poprvé vyzkoušeli turnaj Grand Prix. Mostecká hala TJ Lokomotiva hostila badmintonovou mládež do 11 let na turnaji Super stars cup.
Celkem 32 hráčů začalo boji v osmi skupinách po čtyřech. Do pavouka Grand Prix postupovali z každé skupiny 2 hráči.
Pavel Kokoř porazil 2 hráče z Ústí nad Labem a prohrál pouze s pozdějším finalistou turnaje Petrem Janouškem z Pardubic.
Pavel si tak zajistil postup mezi posledních šestnáct.
Jan Mátl a Štěpán Tichý byli ve stejné skupině a každý jednou prohrál a vyhrál.O postup do čtvrtfinále si to rozdali v zápase mezi sebou.
Šťastnější byl Štěpán Tichý. Jan Mátl zůstal v pavouku útěchy v bojích o 17-32 místo.
Ve čtvrtfinále nastoupil Pavel Kokoř proti zkušenému Martinu Chumchalovi z BK Omega Olomouc. Po slibném začátku, kdy Pavel v setu dokonce vedl, další průběh již ovládl olomoucký favorit a zvítězil 2:0 na sety.
Štěpán Tichý nastoupil také proti těžkému soupeři z Liberce - Emanuelovi Tichému. Se jmenovcem sehrál výtečné vyrovnané dva sety. Zejména v druhém setu, který Štěpán vyhrál, předvedl svůj zatím nejlepší výkon. V rozhodujícím
třetím setu již vyhrál liberecký favorit díky lepší fyzické kondici. Jan Mátl v pavouku útěchy vyhrál první zápas. Ve druhém se nechal rozptýlit
děním na vedlejším kurtu a díky menší soustředěnosti zápas prohrál 0:2. Umístil se tak celkově na 21. místě.
Štěpán Tichý skončil na 9. místě. Pavel Kokoř na 10.místě.
Předvedené výkony jsou příslibem pro sezónu 2013/2014, kdy se hráči zúčastní republikové Grand Prix do 13 let.
 

Oblastní přebor Plzně  - O pohár předsedkyně svazu 19.5.
 

Početná výprava 13 badmintonistů z Aše se v neděli 19.5. vypravila do Plzně na souboje o plzeňského přeborníka neregistrovaných hráčů. K našemu překvapení se soubojů tentokrát nezúčastnilo tolik soutěžících jako na minulých turnajích. Hlavními účastníky se tak stala ašská výprava, doplněná badmintonisty z Klatov a Plzně. Pro naše mladé hráče byla účast poslední zkouškou před soutěžemi Grand Prix od září. 
Z Plzně si odvážíme nejlepší umístění na turnajích této sezóny. Samozřejmě i díky nízké účasti badmintonistů z jiných měst. Faktem ale zůstane vítězství v dívčí kategorii Terezky Mátlové, druhé místo Terezky Židovové a třetí A.Nacičové. Dále druhé místo Pavla Kokoře mezi chlapci. Třetí místo Josefa Bendíka ve stejné kategorii. Výborné páté místo vybojoval patnáctiletý Martin Lüley v kategorii dospělých. Skvělým úspěchem je také třetí místo Jitky Seifrtové mezi ženami a třetí místo smíšeného páru Seifrtová, Lüley.