Stříbrné Benátky Markéty Flachsové

18.06.2017 13:54

    O víkendu 3.6.- 4.6. se naše hráčky vydaly bojovat až do Benátek nad Jizerou, kde se uskutečnil celostátní turnaj GPA U13. Reprezentovala nás Markéta Flachsová a Natálie Raithelová. 

    Naty se v mixu s Janem Štafflem příliš nedařilo. Hned první zápas skončil 21:6, 21:14. Následující zápas ve dvouhře se Naty potřebovala rozehrát a prohrát aby ve druhém zápase mohla porazit Elišku Šoljakovou. Těsný souboj ve čtyhře, kterou hrála s Julií Kleiberovou proti Heleně Chvalové a Janě Flusserové nakonec nabyl špatného konce a zápas skončil prohrou ve třetím setu.

    Markéta si zahrála smíšenou čtyřhru s nejdeckým Michalem Bršťákem. První zápas bohužel prohráli v prvním setu 16:21 a ve druhém 15:21. Ve dvouhře se po prvním prohraném setu vzpamatovala a s přehledem vyhrála další 2 sety proti Janě Flusserové. Další zápas proti Lucii Skařupové prohrála v obou setech. Parťačkou ve čtyřhře se jí stala nejdecká Verča Nováková, se kterou se probojovaly až do finále, kde narazily na pozdější vítězky - Petru Maixnerovou a Justýnu Muchovou. Tímto úspěchem získala Markéta pro náš oddíl historicky 1. medaili z turnaje GPA!

 

FOTOGALERIE

Výsledková listina

 

Tereza Mátlová