Smolné Mistrovství ČR U15 v Liberci

21.12.2015 13:18
Celorepublikové MČR je pro každého sportovce vyvrcholením sezóny. Do Liberce jsme se moc těšili. Štěpán Tichý i Pavel Kokoř poslední přípravné turnaje většinou vyhrávali, a proto jsme s optimismem vzhlíželi také k vrcholu sezóny patnáctiletých.
A jak jsme dopadli?
 
Štěpán Tichý - los k němu byl celkem přívětivý. První kolo mu přidělilo hratelného Martina Slívu z BK Kopřivnice. Štěpán si vybral nováčkovskou daň.
Byl nervózní, ztratil úderovou jistotu a tím vyprodukoval poměrně velké  množství chyb. V zápase o umístění odehrál lepší zápas, ale proti Miroslavu Pavlíčkovi z Benátek nad Jizerou ztracenou jistotu nenašel.
Nedařilo se v mixu s Evou Horovou, ani s Pavlem deblu, a tak si Štěpán musí na první vítězný zápas na MČR počkat do příští sezóny, kde již ale bude o start usilovat ve starší kategorii U17.
 
Pavel Kokoř - smolař velkých turnajů. Již na jaře v mladší kategorii U13 mu na turnajích GP A praskaly výplety nebo ho vyřadilo zranění kolena. Jako nováček v kategorii U15 na podzim z pěti turnajů GP C, čtyři vyhrál. Také on, podobně jako Štěpán se na MČR moc těšil. Den před turnajem dostal vysoké horečky a v jednu chvíli jsme mysleli, že do Liberce ani nepojedeme. Pavel nakonec nastoupil a 1.kolo v mixu s Eliškou Zemkovou vyhrál, i když nemoc byla na jeho výkonu hodně znát.
Los ve dvouhře byl celkem přívětivý. Nastoupil proti Michalu Grundovi z Pardubic a zápas prohrál. Bohužel další dávka paralenu vyvolala alergickou reakci, a proto jsme raději další zápas skrečovali. Pavel si kýženou velkou porci bodů z MČR nepřipsal, nicméně i tak novou sezónu začne na 7.místě celostátního žebříčku a 1.místě západočeského žebříčku.
 
Nějaké pozitivum? Určitě ano. Zranění, nemoci, tréma ke sportu patří a nedají se příliš ovlivnit. Samotná účast dvou hráčů z Aše na MČR U15 ve všech disciplínách je veliký úspěch. Sice chceme být stále lepší, ale je třeba s pokorou přijmout jakýkoliv sportovní osud. Byť momentálně nepříznivý. 
 
Celé MČR U15 v Liberci mělo vynikající společenskou i sportovní úroveň. Pořadatelé
zaslouží pochvalu za skvěle zvládnutou akci.