Purkmistr nám v Dobřanech medaile nepřinesl

17.03.2015 08:33

V sobotu 14.3. se konal otevřený turnaj patnáctiletých v Dobřanech. Akce pod názvem O Pohár Purkmistra se zúčastnili badmintonisté z TJ Jiskra Nejdek, Baník Most, Sokol Doubravka, Bílá Hora Plzeň, BKV Plzeň, Astra Praha, Omega Olomouc, Slovan Karlovy Vary, BK Hořovice, BaC Kladno, Badminton VK Aš.

 

Konkurence tedy daleko větší než minulou sobotu v Nejdku. Pan Purkmistr pro nás pověsil medaile v Dobřanech především v dívčí části hodně vysoko. Z prvního kola dvouher postoupila pouze Tereza Mátlová. Andrea Nacičová, Jitka Suchá i Martina Kejřová se přes první kolo nedostaly. Holky si trochu napravily reputaci ve čtyřhrách a mixu. 

 

Ašské kluky v Dobřanech reprezentoval Pavel Kokoř a Dominik Flachs. Dominik má stále ještě příliš velký respekt ke klukům, kteří jsou o 2 roky starší. Patří stejně jako Pavel Kokoř do kategorie třináctiletých. Přesto se společně s Pavlem umístili ve čtyřhře na 4.místě. 

 

Nejúspěšnější ašský hráč na turnaji byl Pavel Kokoř. V 1.kole porazil T.Borkovce z Doubravky, ve 2.kole svého největšího rivala z kategorie U13 J.Horu. O postup do finále bojoval s M.Macků z Baníku Most. Zápas byl vyrovnaný a vítězství získal mostecký hráč až ve 3.setu. 

 

V Dobřanech se na rozdíl od jiných turnajů hrálo ještě o 3.místo. Pavel Kokoř v něm prohrál s nejdeckým T.Novákem a získal na turnaji 4.místo. 

Celkově se vystoupení na turnaji hodnotí těžce. Z patnáctek bychom už rádi pravidelně vozili medaile. Na druhé straně do kategorie U15 patří pouze Tereza Mátlová a Andrea Nacičová. Všichni ostatní patří do kategorie U13 a bojují s o 2-3 roky staršími soupeři a získávají tak cenné zkušenosti. Je potřeba je ale zúročit v dalších zápasech. 

 

Umístění ašských hráčů

jméno dvouhra čtyřhra mix
Pavel Kokoř 4. 4. 9.-16.
Dominik Flachs 9.-16. 4. 9.-16.
Andrea Nacičová 9.-16. 5.-8. 9.-16.
Tereza Mátlová 9.-16. 5.-8. 17.-32.
Jitka Suchá 17.-24. 5.-8. 17.-32.
Martina Kejřová 17.-32. 5.-8. nehrála

FOTOGALERIE

VÝSLEDKOVÁ LISTINA