První absolventi školní badmintonové akademie

16.04.2016 09:08

Ve školním roce 2013/2014 začal projekt školní badmintonové akademie. Náš oddíl společně s ředitelkou ZŠ a MŠ Okružní Mgr. Jiřinou Červenkovou se tenkrát dohodli, že v rámci rozšířené výuky tělesné výchovy budou mít žácí školy každý měsíc 1 hodinu badmintonové akademie, kterou povedou zkušení trenéři z našeho oddílu.

 

Od prvních hodin si děti akademii oblíbily. Získávaly základní teoretické informace o badmintonovém sportu i praktické dovednosti. Celý projekt je zaměřen nejen na badmintonový sport, ale na celkovou pohybovou průpravu školních dětí. 

 

Mnoho z nich už si našlo cestu do badmintonového oddílu, kde patří k nejlepším hráčům. Není náhodou, že děti z badmintonového oddílu se pravidelně účastní různých školních sportovních akcí, na kterých získávají úspěchy. 

 

V pátek 15.4. žáci 5.A a 5.B získali Účastnický list o absolvování školní badmintonové akademie ve školním roce 2013/2014 - 2015/2016. Akademie je určena pro děti druhých až pátých tříd. Jsou to první absolventi, kteří v akademii začínali a v pátek se jí zúčastnili naposledy. Někteří odcházejí na víceletá gymnazia, nekteří zůstávají na ZŠ, ale všichni si odnášejí základní badmintonové dovednosti i pěkné vzpomínky. 

 

Děkuji dětem za krásné dárky a upomínkové předměty. Děkuji všem učitelům za spolupráci a osobně se moc těším na pokračování akademie v příštím školním roce a na nové druháky! 

hlavní trenér akademie 

Vítězslav Kokoř

FOTOGALERIE

VIDEO