Premiérové Mistrovství ČR U11 s devíti výhrami našich hráčů

24.05.2019 11:22

O víkendu 18.5. - 19.5 se v dobřanské hale konalo premiérově první Mistrovství České republiky do 11 let. 

V kvalifikaci si účast na tomto mistrovství vybojoval Heinz Biedermann a Antonín Žibrický.  Trojici hráčů našeho oddílu na poslední chvíli dopnil David Kozák.

Mistrovství se účastnilo celkem 48 chlapců a 48 dívek. Hrálo se ve formátu minibadmintonu, na snížených sítích a zkráceném hřišti. 

Mladí badmintonisté byli rozděleni do skupin po šesti účastnících, kde se hrálo systémem každý s každým. 

Vítězové skupin postoupili přímo do čtvrtfinále a hráči na druhých a třetích místech postupovali do bojů o nejlepších 16. 

Našim chlapcům se v republikové konkurenci celkem dařilo. Heinz vyhrál všechny zápasy ve skupině, Tonda s Davidem zvítězili dvakrát. 

Heinz tedy postoupil přímo mezi posledních TOP 16. Postup ze skupiny se povedl také Tondovi. Davidovi k postupu chyběl pouze 1 set. 

V zápasech play off už se nikomu z našich chlapců zvítězit bohužel nepodařilo. 

Naše mladé naděje nelze hodnotit jinak, než pozitivně. Dělené deváté místo v konkurenci čtyřicetiosmi hráčů Heinze Biedermanna je pěkným výsledkem. 

Co mě těší je bilance výher a porážek. Heinz 5 výher / 1 porážka, dělené 9. místo,  Tonda 2 výhry / 4 porážky, dělené 17. místo, David 2 výhry / 3 porážky, dělené 33. místo. 

Neméně důležité je také to, jakým badmintonem se naši hráči na MČR prezentovali. Tady musím vyzdvihnout Davida Kozáka, který má z našich hráčů nejlépe zvládnutou  techniku úderů. Navíc patřil k nejmladším a příští rok se MČR U11 zúčastní znovu. 

Víme, kde máme slabiny a jsem rád, že naši benjamínci jsou motivováni a odhodláni udělat všechno pro zlepšení. 

Velká gratulace patří Heinzovi Biedermannovi ke skvělému 9. místu. Všem klukům patří můj respekt, jakým způsobem a výkonem se na MČR prezentovali a jak skvěle reprezentovali náš oddíl a klub.

 Vítězslav Kokoř, trenér

 

Výsledky zápasů a celkové umístění