Neúspěch na GPB U15 v Pardubicích částečně odčiněn úspěchem na GPC U17 v Kladně

22.03.2016 08:55
Pardubice 19.3.2016 - GPB U15
Předposlední březnový víkend patřil badmintonovým turnajům U15 v Pardubicích a U17 v Kladně. Pardubického Grand Prix B U15 se v sobotu 19.3. 
zúčastnilo více než 150 hráčů z Česka. 
Jako vždy, kde jsme ještě nebyli, jsme bloudili, než jsme halu našli. Adresa v propozicích "hala univerzity Pardubice" nás zavedla k úplně jiné pardubické univerzitě, o které organizátoři nevěděli, že jí tam mají. 
Nakonec jsme zdárně halu našli. Jenomže Adam Wágner si na hotelu zapomněl věci, a proto se s ním Věrka Mátlová musela vracet.
Na zpáteční cestě do haly jí upadla značka SPZ na vozidle....Tak takhle nějak začalo ráno na turnaji, kde jsme měli patřit k favoritům.
Ke všemu cestou do haly v radiu hrála píseň Bad day, která předznamenala jak se bude dařit. Nedařilo. Především nasazeným hráčům Pavlu Kokořovi a Dominiku Flachsovi. Každému pravděpodobně z jiných příčin, které budou předmětem analýzy. 
Jan Mátl si na turnaji odehrál své. Až zesílí, nebudou ho protihráči utloukat. Techniku má dobrou, ale doplácí na to, že je příliš slabý. 
Adam Wágner byl poprvé na tak velkém turnaji a už samotná účast mezi 60 nejlepšími hráči U15 z Česka je úspěch. 
Jitka Suchá na turnajích nikdy vyloženě nezklame, a stejně tomu tak bylo i v Pardubicích. Uhrála si to, na co momentálně má.
Martina Kejřová sice výsledkově neoslnila, ale samotná účast na GPB je úspěch. Během roku udělala velký herní pokrok, a pokud jí vydrží píle a zlepší pohyb po kurtu, může zanedlouho prohánět Jitku Suchou. 
Největší radost jsem měl nakonec z naší nejmladší účastnice Markéty Flachsové. Pro mnoho hráčů i trenérů bylo překvapení, kdeže se na turnaji patnáctiletých objevila jedenáctiletá dívka. Samotná účast byl velký úspěch. Markéta sice prohrála s o 3 roky starší soupeřkou. Jenomže podala výkon, který 
jsem u ní ještě nikdy neviděl. A to mají trenéři rádi. Když hráči podají své nejlepší výkony na velkých turnajích.
 
 
 
Kladno 20.3.2016 - GPC U17
Protože jsme v Pardubicích neuspěli a věděli jsme, že v neděli se v Kladně hraje GPC U17, kterého se z Aše účastní Tereza Mátlová a Štěpán Tichý, řekli jsme si, že si zkusíme napravit reputaci a získat ztracené sebevědomí v Kladně. Byl to risk, protože jsme jeli na turnaj starších hráčů, než byli v Pardubicích.
Nakonec se rehabilitace podařila především Pavlu Kokořovi. Získal bronz ve všech disciplínách. V mixu s kladenskou Petrou Janošovou, v deblu s Dominikem Flachsem a třetí bronz získal ve dvouhře, když v semifinále podlehl po velkém boji domácímu favoritovi V.Dvořákovi 1:2 na sety. 
S Dominikem ve čtyřhře byli kousek od postupu do finále. Neproměnili 2 mečboly. Dominik se ale stejně jako v Pardubicích nezbavil nervozity.
Adam Wágner, Jan Mátl, Jitka Suchá i Martina Kejřová v Kladně odvedli své. Turnaj si především užili a doufám, že získali také nějaké zkušenosti.
Štěpán Tichý a Tereza Mátlová, tedy hráči, kteří věkem patří do kategorie U17 asi očekávali lepší výsledky. Protože byli součástí jiné skupiny, která jela autem z Aše v neděli, nedokážu objektivně posoudit jejich rozpoložení, složení do párovek ani přípravu.  
V každém případě jsme jako oddíl v Kladně zanechali daleko lepší dojem, než v Pardubicích.