Nejvíc medailí na domácím Grand Prix C U 15 získal Dominik Flachs

01.02.2016 15:02
Sobota 30.ledna patřila kvalifikačnímu Grand Prix C U15, které jsme pořádali v Aši. Nejlepší z jednotlivých disciplín získali právo startu na celostátním Grand Prix A U15 v Orlové-Lutyni, jež se bude konat 13.-14.2.2016
 
V patnáctkách za nás nemohla startovat Jitka Suchá, která léčí zlomeninu a Pavel Kokoř, který má díky 7.místu v českém žebříčku na áčka zajištěn přímý postup a kvalifikací se tak účastnit nemůže.
 
Naše největší naděje pro možný úspěch jsme tak vkládali především do Dominika Flachse a Jana Mátla. Pro ostatní znamenala kvalifikace zejména získávání zkušeností. 
Přesto bych chtěl vyzvednout výkon Daniela Hilfa, který se v nové sezóně stále zlepšuje. Odehrál vyrovnaný zápas proti nejdeckému favoritovi Ladislavu Leštákovi. Ve čtyřhře společně s devítiletou ašskou nadějí Davidem Kundrátem vybojoval čtvrté místo.
 
Jan Mátl po přestupu do patnáctek bude muset zabrat. Jeho technika je slušná, ale se soupeři začíná prohrávat kvůli fyzické výbavě. Je potřeba zapracovat na rychlosti, výbušnosti a síle. Už poněkolikáté prohrál zápas, protože ho soupeř utloukl.  
Na druhé straně chci vyzdvihnout jeho smysl pro obětování. Mohl si vybrat do mixu silnější hráčku z Plzně a pravděpodobně získat lepší umístění, ale rozhodl se pomoct ašské desetileté naději Markétě Flachsové, a odehrál mix s ní. Oba potrápili favority Šmídovou s Leštákem především v prvním setu.  
 
Dominik Flachs splnil očekávání. Získal druhé místo ve dvouhře a tím postup na áčko do Orlové. S Honzou Mátlem vybojovali stříbro ze čtyřhry a v mixu společně s plzeňskou Barčou Viktorovou získal bronz. Chyběla tomu třešnička v podobě aspoň jednoho vítězství. Především ve dvouhře k tomu má stále
blíž. Jeho postupy do finále jsou bezproblémové. Finálový soupeř Pavel Bršťák, který ho bude v závěrečném, finálovém kole asi provázet v celé sezóně, je zatím zkušenější a klidnější. Nevytvoří tolik nevynucených chyb. Je potřeba být trpělivý. 
 
Medailová bilance 2 stříbra a 1 bronz není špatná, ale s jedním zlatem bychom byli spokojenější. Především Dominik. Získal už mnoho vítězství, ale paradoxně ještě nevyhrál žádný pohár. Ne všude se poháry za vítězství v GPC udělují, a když už se dá někde získat, skončí Dominik těsně pod vrcholem. Na svůj první vítězný pohár si tak musí počkat.